Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Γεώργιος Παινέσης
2
Τριάντα εννέα (39) χρόνια Ιεροσύνης
3
Δώθε Σιαβελιάνικα
4
O παπαδάσκαλος της ΑγιαΣοφιάς.
5
Oι … ξερικές Αμυγδαλιές μας.

Δώθε Σιαβελιάνικα

Οι παπαρούνες, χαίρονταν τη ζωή, έχοντας ανοίξει διάπλατα τα πέταλά τους, σε μια επιπλέον προσπάθεια για να συλλέξουν όσο το δυνατό περισσότερο ήλιο, αλλά και για να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερα έντομα στο εσωτερικό τους, στο στήμονα και τον ύπερο, φροντίζοντας για την αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους τους. Και τα καταφέρνουν καλά, χρόνια…

Περισσότερα

O παπαδάσκαλος της ΑγιαΣοφιάς.

Μια φορά κι ένα καιρό, πριν από εκατό (100) και πλέον χρόνια, θα ΄ταν αρχές της δεκαετίας 1910, εγκαταστάθηκε στο χωριό μας οικογενειακώς, ο δάσκαλος Παναγιώτης ΣΩΤΗΡΑΚΟΣ, καταγόμενος από το Καστρί της Κυνουρίας. Νωρίτερα ο ίδιος, είχε υπηρετήσει ως δάσκαλος στο χωριό Τσερβάσι (σημερινή Περδικόβρυση). Τα χρόνια εκείνα το χωριό μας, δεν είχε μόνιμο Ιερέα.

Περισσότερα

Oι … ξερικές Αμυγδαλιές μας.

Εδώ και αρκετές ημέρες, έχει ανθίσει η πιο πρώιμη Αμυγδαλιά του χωριού μας, αυτή που βρίσκεται στο παλιό Μερεντιτέϊκο σπίτι, σκορπίζοντας ευχάριστη διάθεση παντού, σε ζώα και ανθρώπους. Οι μέλισσες περιφέρονται και βουίζουν επάνω της σαν τρελές και οι λίγοι διαβάτες που περνούν από κοντά της, κρυφογελούν γεμάτοι αισιοδοξία.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.