Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Έκθεση προϊόντων Βαρελοποιίας
2
AγιαΣοφίτες χτίστες και μαστόροι.
3
Αποκατάσταση φθοράς στο Σχολείο μας.
4
H Χελιδονοφωλιά.
5
Πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων

Έκθεση προϊόντων Βαρελοποιίας

Νοσταλγικές  εικόνες  απ΄ το κοντινό παρελθόν, ανέσυραν στη μνήμη τους οι μεγαλύτεροι σε ηλικία επισκέπτες, αντικρίζοντας τα εκθέματα της Έκθεσης προϊόντων βαρελοποιίας και παραδοσιακών εργαλείων βαρελοποιού, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου, απογευματινές και βραδινές ώρες του Σαββάτου 27 Ιουλίου 2019.

Περισσότερα

AγιαΣοφίτες χτίστες και μαστόροι.

Μέσα στο πλήθος των, πάσης φύσεως, τεχνιτών που διακρίθηκαν κατά καιρούς στο μικρό μας το χωριό, ήταν και οι χτίστες. Στον ενοριακό ναό του χωριού Βασσαράς Λακωνίας, σύμφωνα με σχετική πέτρινη πινακίδα, αναφέρεται ως χτίστης αυτού, ένας Φαρμασώνης. Επίσης Λαμπιραίοι (Δ. Λαμπίρης ή Δημητράκος, Ι.  Α. Λαμπίρης) και Σιαβελαίοι (Δ. Σιαβελής ή Μήτρικας ) κ.α.,…

Περισσότερα

Αποκατάσταση φθοράς στο Σχολείο μας.

Αποκαταστάθηκε προσφάτως, μετά από αίτημα του Πολιτιστικού μας  Συλλόγου προς το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η φθορά που είχε προκληθεί, συνεπεία των χειμερινών βροχοπτώσεων, στο Ανατολικό άκρο του τοιχίου στήριξης του προαυλίου χώρου του Δημοτικού μας Σχολείου.

Περισσότερα

H Χελιδονοφωλιά.

Το αυτοκίνητο σταμάτησε απέξω από ένα δίπατο σπίτι σε κάποιο μικρό χωριό της Αρκαδίας. Κατέβηκαν ένας κουστουμαρισμένος μεσήλικας με την σύζυγό του και κατευθύνθηκαν προς την βαριά ξύλινη ξώπορτα του ακατοίκητου σπιτιού. Ο άντρας έσπρωξε την ξώπορτα και μπήκαν στην χορταριασμένη αυλή.

Περισσότερα

Πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων

Η πίστη στους Αγίους Αναργύρους, η ελπίδα στη θαυματουργό δύναμή τους, αλλά και η αγάπη για την παράδοση και το θαυμάσιο περιβάλλον του τόπου μας, ήταν τα κύρια κίνητρα, που προσέλκυσαν ντόπιους και ξένους προσκυνητές στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, κατά τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκαν αντιστοίχως, παραμονή και ανήμερα της Εορτής.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.