Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Φανουρόπιτες
2
Η εκδρομή μας
3
Kασσιανή Φαρμασώνη
4
Δεκαπενταύγουστος
5
Νοσταλγίες
6
Καλοκαίρι στο χωριό.

Φανουρόπιτες

Πιο γλυκιά, συγκριτικά με άλλες φορές, εξελίχθηκε η Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον ενοριακό μας ναό, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου στις 27 του Αυγούστου. Κι αυτό δεν οφείλονταν μόνο στους καλλικέλαδους ψαλτάδες !

Περισσότερα

Η εκδρομή μας

Πλούσια, έντονα και ευχάριστα συναισθήματα βίωσαν οι εκδρομείς, οι περισσότεροι παιδιά και νέοι στην ηλικία, όταν βρέθηκαν στον ιστορικό εκείνο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου πριν από  περίπου 2.800 χρόνια, υλοποιήθηκε και αργότερα διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, η ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων και του «εύ αγωνίζεσθαι».

Περισσότερα

Δεκαπενταύγουστος

Σπίτια του χωριού, που ήταν για μήνες, κι άλλα για χρόνια, ερμητικά κλειστά, άνοιξαν, κι οι σάλες τους γέμισαν από φωνές, χαμόγελα, όνειρα κι ελπίδα. Τα σοκάκια και οι γειτονιές από παιδιά, το καφενείο από ανυπόμονους πελάτες και η Εκκλησιά από δεκάδες πιστούς και την ημέρα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου, αλλά και πιο…

Περισσότερα

Νοσταλγίες

Η μεταφορά του νερού από την πέτρινη Βρύση της ρεματιάς, με το ξύλινο βαρέλι στον ώμο, ήταν μια κοπιαστική εργασία, που, τα παλαιότερα χρόνια, επαναλαμβάνονταν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας από κάθε γυναίκα του χωριού, συνήθως τη νοικοκυρά. Νερό για να πιει η οικογένεια, για ατομική καθαριότητα, για το πλύσιμο των ρούχων, για…

Περισσότερα

Καλοκαίρι στο χωριό.

Καλοκαίρι στο χωριό είναι ……., να σε ξυπνά νωρίς το πρωί, το θρόισμα των φύλλων της κληματαριάς, που διαχέεται στο δωμάτιο, μέσα απ΄ το ανοιχτό παράθυρο και το δροσερό τ’  αγέρι να χαϊδεύει το γυμνό κορμί.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.