Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η εκδρομή μας

Πλούσια, έντονα και ευχάριστα συναισθήματα βίωσαν οι εκδρομείς, οι περισσότεροι παιδιά και νέοι στην ηλικία, όταν βρέθηκαν στον ιστορικό εκείνο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου πριν από  περίπου 2.800 χρόνια, υλοποιήθηκε και αργότερα διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, η ιδέα των Ολυμπιακών αγώνων και του «εύ αγωνίζεσθαι».

Το ίδιο συνέβη και όταν περιπλανήθηκαν στους διαδρόμους των δύο Μουσείων, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου για χίλια περίπου χρόνια δέσποζε ένα απ΄τα επτά θαύματα του κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, καθώς και ερείπια απ΄ το ναό του Δία, της Ήρας, το Στάδιο κ.α. σημαντικών χώρων.

Πολύ πιο νωρίτερα και στην αρχή της ημέρας, η ευγενική και πολύ κατατοπιστική ξεναγός των Σπηλαίων του Κάψια, επεξηγούσε στους έκπληκτους επισκέπτες και με κάθε λεπτομέρεια, το θαυμαστό δημιούργημα που σμίλεψε η φύση, εκατομμύρια χρόνια πριν, μέσα στα έγκατα της γης, με τις σπηλαιώδεις αίθουσες,  τους δαιδαλώδεις διαδρόμους, τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, τα απολιθωμένα ανθρώπινα οστά κ.α. σημαντικά φυσικά φαινόμενα και ευρήματα.

Ο καφές στην παραδοσιακή κωμόπολη των Λαγκαδίων, το γλυκό και το παγωτό σε παραλιακό κατάστημα στην Κυπαρισσία, αγνάντια στο Ιόνιο πέλαγος, αποτέλεσαν, αντίστοιχα, δύο ευχάριστα διαλείμματα για τους εκδρομείς, κατά την «περιπετειώδη» και πολύ εποικοδομητική, όπως εξελίχθηκε, ημέρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ευχαριστεί το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μαντά, διότι ενέταξε την παραπάνω εκδήλωση στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το χωριό μας, με αποτέλεσμα να επιτύχουμε σημαντικό οικονομικό όφελος, κατά την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.

Επίσης, ευχαριστεί τον Αναστάσιο Ρούτση για την προσφορά του και όλους τους συμμετέχοντες, που και τώρα, αλλά και κάθε φορά, στηρίζουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, επ΄ όφελος του τόπου μας.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

29α

30

31

32

33

35

36

37

38

39

40

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Ποτέ και κανείς, δεν πρόκειται να βγάλει απ΄την ψυχή του μικρού εκείνου παιδιού (που ανήκε στην ομάδα μας) τις ζωηρές εντυπώσεις, το θαυμασμό, τη συγκίνηση, τη χαρά, τον ενθουσιαμό και την ικανοποίηση που ένοιωσε, όταν έλαβε θέση εκκίνησης στην αφετηρία του Σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας.
    Ο μικρός είχε πληροφορηθεί, διαβάζοντας από νωρίτερα, τι θα επισκεπτόταν και τη σημασία των χώρων τους οποίους θα επισκεπτόταν με την παραπάνω εκδρομή.
    Αξίζει έπαινος στους γονείς και τους παππούδες που συμμετείχαν με τα παιδιά και εγγονάκια τους στην παραπάνω εκδήλωση.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.