Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
Eκδρομή στην Καλαμάτα
2
I. M. Προδρόμου & Καστριτοχώρια
3
Δεκαπενταύγουστος
4
Αυγουστιάτικες εικόνες…
5
Της Μεταμόρφωσης στην Πλατάνα

Eκδρομή στην Καλαμάτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στην πόλη της Καλαμάτας, το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014,  με ώρα αναχώρησης 08.00 από την Πλατεία του χωριού μας. Εκδρομείς θα παραληφθούν και από την Πλ. Κολοκοτρώνη Τριπόλεως, την 08.30 ώρα. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Συλλόγου,

Περισσότερα

I. M. Προδρόμου & Καστριτοχώρια

Όσο πλησιάζει η 29η Αυγούστου, εορτή του Τιμίου Προδρόμου, τόσο φουντώνουν οι μνήμες των λιγοστών γερόντων του χωριού μας, για το ομώνυμο μοναστήρι της Περδικόβρυσης (Τσερβάσι παλαιότερα), αλλά και για τον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στο Καράτουλα Κυνουρίας, τη γενέθλια γη των προγόνων μας.

Περισσότερα

Δεκαπενταύγουστος

Με τον καθιερωμένο εκκλησιασμό και ύστερα για καφεδάκι στο καφενείο του χωριού, γιόρτασαν οι ΑγιαΣοφίτες το Δεκαπενταύγουστο. Μετά το πέρας της Λειτουργίας, αλλά και στο καφενείο, ανταλλάχτηκαν ευχές για τους εορτάζοντες και προσφέρθηκαν τα σχετικά κεράσματα, λόγω της ημέρας. Τσίπουρο κρασάκι, μπύρες και μεζεδάκι.

Περισσότερα

Αυγουστιάτικες εικόνες…

«Αύγουστε καλέ μου μήνα, να ΄σουν διό φορές το χρόνο». Το παραπάνω γνωμικό, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο, τούτο το μήνα στο χωριό μας, αφού αυτό βρίσκεται στα καλύτερά του κι είναι ζωντανό, περισσότερο από κάθε άλλο μήνα του έτους.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.