Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

1
O δρόμος προς το γεφύρι…
2
Λιομάζωμα και ελαιόλαδο.
3
Φθινόπωρο
4
Στα σοκάκια της Καστάνιτσας
5
O Aϊ Γιώργης των Δολιανών
6
Εορτή των Αγίων Αναργύρων

O δρόμος προς το γεφύρι…

Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Στυλιανό Παπαντώνη, συνταξιούχο Δάσκαλο από τα Δολιανά, καθώς και στον Δασάρχη Κυνουρίας κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη, διότι ο δεύτερος, μετά από έντονο ενδιαφέρον και αίτημα του πρώτου, προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να γίνει αποψίλωση των θάμνων στην αγροτική οδό, μήκους…

Περισσότερα

Φθινόπωρο

Μπορεί το Καλοκαίρι με το «βουητό του», τους επισκέπτες του, τα παρατεταμένα νυχτέρια και τις άλλες χάρες του, να αποτελεί πλέον παρελθόν, ωστόσο όμως ο καλός Θεός δεν ξεχνά το όμορφο χωριό μας. Ως αντιστάθμισμα ήρθε το Φθινόπωρο, κι η φύση γέμισε από δεκάδες χρώματα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Κίτρινο, κόκκινο, καφέ, πορτοκαλί…

Περισσότερα

Στα σοκάκια της Καστάνιτσας

Η Καστάνιτσα είναι σήμερα γνωστή στους περισσότερους για το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς  τοπίο του χωριού και του δάσους που το περιβάλλει, καθώς και για τη γιορτή του Κάστανου που πραγματοποιείται εκεί τα τελευταία τριάντα (30) περίπου χρόνια. Αυτός άλλωστε ήταν κι ο λόγος, της πιο πρόσφατης επίσκεψής μας στο χωριό.

Περισσότερα

O Aϊ Γιώργης των Δολιανών

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3 Νοεμβρίου), η μεταφορά της εικόνας του Αϊ Γιώργη των Δολιανών από τα Πάνω στα Κάτω Δολιανά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέων ανθρώπων.

Περισσότερα

Εορτή των Αγίων Αναργύρων

Μέσα σε ένα έντονα φθινοπωρινό σκηνικό, εορτάστηκε φέτος η εορτή των Αγίων Αναργύρων στο ομώνυμο ξωκλήσι του χωριού μας (Αγία Σοφία) στην οποία συμμετείχαν προσκυνητές και από τη γύρω περιοχή, κυρίως οι πιο παραδοσιακοί και οι πιο φυσιολάτρες, αυτοί δηλαδή που εδώ και χρόνια, δίνουν πνοή και ζωντάνια στον τόπο μας.

Περισσότερα

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.