Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Μεγάλη Παρασκευή

Έκδηλα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης κι ελπίδας για τον τόπο μας, προκάλεσε στον καθένα μας, η βραδινή κοσμοσυρροή στη Εκκλησία του χωριού, ντόπιων και απόδημων ΑγιαΣοφιτών, για να ακούσουν τη «Ζωή εν Τάφω» και να συμμετάσχουν στην περιφορά του Επιταφίου.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε, όταν ο Ιερέας, ευρισκόμενος κατά την περιφορά πίσω απ΄το Ιερό Βήμα, έκανε δέηση υπέρ των κεκοιμημένων γονέων και αδελφών ημών. Τότε ….., ο νους και το βλέμμα όλων, στράφηκαν λίγα μέτρα πιο δίπλα. Στο Κοιμητήριο….

Η ψυχή σκιρτά από αγαλλίαση και νοσταλγία.

Και πως να μη συμβεί αυτό, όταν ψέλνεις τα εγκώμια στην Εκκλησία του πατρικού σου χωριού, μαζί με πρόσωπα αγαπημένα. Όταν το μυαλό γυρίζει πίσω, στα παιδικά τα χρόνια και σ΄ αυτούς που λείπουν από κοντά. Όταν περιμένεις την «Ανάσταση»……..

Μεγάλη η χαρά και για τον Εφημέριο του χωριού, που βλέπει ότι το εκκλησίασμα τον τιμά με την παρουσία του και ότι η ημέρα αυτή εξακολουθεί να γιορτάζεται με την ίδια μεγαλοπρέπεια όπως και παλιά. Φαίνονταν άλλωστε απ΄ το πρόσωπό του, κι απ΄ τον τρόπο που έδινε το λουλούδι, σε κάθε πιστό, που του ασπάζονταν το χέρι…..

Καλή «Ανάσταση».

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.