Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου

Κάτω από ένα ζεστό χειμωνιάτικο ήλιο, τελέστηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας, σήμερα (11-01-2015).

Αμέσως μετά το σχόλασμα της Εκκλησιάς και τον καθιερωμένο καφέ στο καφενείο του χωριού, οι κάτοικοι και αρκετοί απόδημοι επισκέπτες, κατευθύνθηκαν προς το Σχολείο του χωριού, όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο εφημέριος του χωριού μας, παπαΚώστας Λαμπίρης, ο οποίος μετά το πέρας απηύθυνε ευχές προς τους παρευρισκόμενους, όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Λυμπέρης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε και την πικρία του για την απουσία πολλών ατόμων. Το γεγονός αυτό, δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει, επισήμαναν οι νεώτεροι. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος τα έθιμα του Συλλόγου και δεν θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τη συμπεριφορά όσων απουσίαζαν (όπου οι περισσότεροι ήταν δικαιολογημένοι για λόγους ανωτέρω βίας: πένθος, χιλιομετρική απόσταση, υποχρεώσεις, κ.α.).

Όλοι αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους για το νέο έτος, αστειεύτηκαν, επικοινώνησαν, αναθέρμαναν τις σχέσεις τους….., παράγοντες σπουδαίοι για την ζωντάνια και πρόοδο του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου πάλι μαζί. Και να μην ξεχάσουμε τον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας και τον «Καλολόγο», τη δεύτερη Κυριακή της Αποκριάς.

7

4

236910

11

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.