Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Επίσκεψη στα Σπήλαια

Το πρόσφατο δημοσίευμα για το Σπήλαιο στις Τρυπίτσες, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον πολλών, μεταξύ των οποίων και μελών της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας και της Σπηλαιολογίας Ναυπλίου, ανθρώπων δηλαδή που διέπονται από έντονα αισθήματα φυσιολατρίας και επιδεικνύουν άκρατο ενδιαφέρον για αναζήτηση και την εξερεύνηση των Σπηλαίων.

Τρεις (3) από αυτούς, λίγες μέρες πριν την Πρωτοχρονιά, έφτασαν στον τόπο μας και με την συνδρομή του Προέδρου Τοπικής Κοινότητας, οδηγήθηκαν στον τόπο που βρίσκονται τα δύο (2) Σπήλαια στις Τρυπίτσες, με σκοπό να κατέβουν σε αυτά και να τα εξερευνήσουν, γεγονός και το οποίο έγινε.

Σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησαν, το ένα σπήλαιο είναι βάθους 11 μέτρων και είναι ανενεργό, λόγω κατολισθήσεων (ένεκα σεισμού) και το άλλο είναι βάθους 27 μέτρων και είναι ενεργό. Και τα δύο (2) είναι σημαντικής φυσικής ομορφιάς, με ευρύχωρους θόλους, τα τοιχώματα των οποίων στολίζουν πολύχρωμοι βελούδινοι σταλακτίτες. Είναι σημαντική εμπειρία για οποιονδήποτε φυσιολάτρη να τα επισκεφθεί.

Προκάλεσε επίσης εντύπωση το γεγονός, ότι τα παραπάνω παιδιά, Γιάννης Φαρσαράκης, Δημήτρης Καρούτης κ.α., είχαν ενημέρωση και για άλλα σπήλαια του χωριού μας. Μάλιστα έχουν προγραμματίσει και άλλη επίσκεψη εντός των ημερών στο χωριό μας, για να εξερευνήσουν το θρυλικό «Σπήλαιο της Κατερίνας» που βρίσκεται στην κορυφή της Μπαστούνας. Αναμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της εξερεύνησης, αφού υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει αρκετά μεγάλο βάθος (η πέτρα που πέφτει από ψηλά, ακούγεται, ώρα πολλή και με αντίλαλο, να χάνεται στο κενό).

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα παραπάνω παιδιά, για αυτήν τους την προσπάθειά, η οποία συμβάλει στην προβολή του τόπου μας. Το ίδιος ισχύει και για τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Αγίας Σοφίας (Χρήστο Ταλαγάνη), ο οποίος, ενδιαφερόμενος όπως πάντα για το όφελος του τόπου μας, ήλθε σε επαφή με τους εξερευνητές και τους παρείχε σημαντική συνδρομή και πολύτιμες πληροφορίες.

Περισσότερα για τα Σπήλαια στις Τρυπίτσες, μπορείτε να δείτε και εδώ.

2 κατάβαση2α κατάβαση2β κατάβαση2γ κατάβαση2δ κατάβαση4 σταλακτίτες5 σταλακτίτες6 σταλακτίτες3 εξερεύνηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.