Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Σοφιανός Λαμπίρης.

Απεβίωσε στην Αθήνα, όπου και διέμενε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ο Σοφιανός Λαμπίρης, ετών 98.

Ήταν γιος του Δημητρίου Λαμπίρη, που είχε το παρωνύμιο «Καρλής» και της Στυλιανής. Είχε γεννηθεί και είχε περάσει τα πρώτα ευαίσθητα χρόνια της ζωής του στην Αγία Σοφία.

Ο εκλιπών, είχε ερευνήσει και συλλέξει αρκετά ιστορικά στοιχεία για το αγαπημένο του χωριό, με σκοπό να τα συμπεριλάβει όλα σε ένα βιβλίο για την Αγία Σοφία, το οποίο όμως ποτέ δεν έκδωσε.

Επίσης, με δικές του δαπάνες, είχε κατασκευάσει Μνημείο (κενοτάφιο) στο νεκροταφείο του χωριού μας, πάνω στο οποίο έχουν χαραχθεί τα ονόματα των ξενιτεμένων ΑγιαΣοφιτών, οι οποίοι απεβίωσαν και τάφηκαν στην ξενιτιά. Μάλιστα για αρκετά χρόνια, σε συνεννόηση με το εκάστοτε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, είχε καθιερώσει να τελείται σχετικό μνημόσυνο αυτών, στον ενοριακό μας ναό, κάθε έτος, κατά την 1η Κυριακή του Ιουνίου.

Η παραπάνω ενέργεια τα τελευταία χρόνια είχε ατονήσει, λόγω σωματικής ανικανότητας του εκλιπόντα.

Ήταν αυτός που πρώτος είχε συλλάβει την ιδέα για να κατασκευαστεί ένα μεγαλόπρεπο (ογκώδες) Μνημείο πεσόντων ΑγιαΣοφιτών στο χωριό μας και κατέβαλε προσπάθειες για να το υλοποιήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με τις παραπάνω κι άλλες ενέργειες, ο εκλιπών εκδήλωνε συνεχώς την αγάπη του για την γενέτειρά του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 29 Μαΐου και ώρα 11.30 στον ενοριακό μας ναό.

Η μνήμη του ας είναι αιώνια.

6

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.