Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή του Αγίου Σάββα

Σ΄ ένα ερημικό περιβάλλον, σαν κι αυτό που έζησε ο Άγιος, λόγω της πανδημίας, εορτάστηκε φέτος στο χωριό μας (Aγία Σοφία), η εορτή του Αγίου Σάββα.

Και συγκεκριμένα στο προσκυνητάρι του Αγίου, που βρίσκεται εντός Σπηλαίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να τελούνται αρκετές Ιερές Ακολουθίες καθόλο το έτος.

Παραμονή της εορτής, τελέστηκε Εσπερινός και την επομένη, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι, που διαχέονταν από το Σπήλαιο, σε ολόκληρη τη ρεματιά, μαζί με τη θέα των φθινοπωρινών χρωμάτων που έζωναν την περιοχή, δημιούργησαν μια έντονη κατανυκτική ατμόσφαιρα και συνετέλεσαν, ώστε οι λιγοστοί  περιπατητές της περιοχής – φυσιολάτρες οι περισσότεροι – να βιώσουν ευχάριστα συναισθήματα.

Ο Άγιος Σάββας, γεννήθηκε το έτος 439 στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας από γονείς Χριστιανούς, τον Ιωάννη και τη Σοφία και απεβίωσε το έτος 532. Ασκήτευσε σε αρκετές μονές της ευρύτερης περιοχής των Ιεροσολύμων και αλλού και σήμερα το σκήνωμά του, βρίσκεται άφθαρτο στην ομώνυμη Ιερά Μονή, που ίδρυσε ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα.

Είθε, κι αυτός ο προστάτης Άγιος του χωριού μας, να πρεσβεύει υπέρ υγείας και μακροημέρευσης, όλων μας.

1

2

6

4

5

7

3

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Πάντα άξιος ΠαπαΚώστα. Έτη πολλά και ευλογημένα. Χρόνια πολλά σε όλους του Αγιασοφίτες!!!!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.