Απόκριες στην Αγία Σοφία

Η άκρατη επιθυμία των ΑγιαΣοφιτών για την διατήρηση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου τους, υπερνίκησε τα στοιχεία της φύσης, γι αυτό η έντονη βροχόπτωση που επικράτησε από μεσημβρινές ώρες την Κυριακή της Αποκριάς (22-02-2015), δεν στάθηκε εμπόδιο στο έθιμο του Καλολόγου και στον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου μας, τα οποία σημείωσαν απόλυτη επιτυχία.

Δεκάδες ΑγιαΣοφίτες και άλλοι επισκέπτες (περίπου ενενήντα) γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Σχολείου μας και διασκέδασαν με φαγοπότι, χορό και μουσική, ατενίζοντας τις φλόγες του Καλολόγου, που ξεπηδούσαν τριζοβολώντας αρκετά μέτρα ψηλά στο προαύλιο του Σχολείου.…!!!

Απόδημοι από Τρίπολη, Άστρος, Στάδιο, Άργος, Αθήνα και αλλού, νέα παιδιά που είχαν να έλθουν καιρό στο χωριό, κουβέντιασαν, ζέσταναν τις σχέσεις τους, θυμήθηκαν, δάκρυσαν, υποσχέθηκαν….

Ο σκοπός του Συλλόγου επιτεύχθηκε στο ακέραιο και αξίζει έπαινος γι αυτό στους ανθρώπους του Δ. Σ., οι οποίοι μόχθησαν από μέρες πριν, για να ετοιμάσουν την παραπάνω εκδήλωση.

Το Δ. Σ., εκφράζει τις ευχαριστίες του στον ΑγιαΣοφίτη, Περικλή Π. Σιαβελή, (συνιδιοκτήτη της επιχείρησης – καταστήματος: Εστιατορίου «Country inn», 2ο  χλ. Τρίπολης – Μεγαλόπολης), ο οποίος προσέφερε (μαγειρευμένο) το κυρίως πιάτο (χοιρινό φούρνου φιλέτο), αλλά και μερικά ορεκτικά (μουσακάς, κρέπα κ.α.) της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστεί για την προσφορά τους, την Ελένη Π. Σιαβελή  που προσέφερε το γλυκό (μπουκίτσες γαλακτομπούρικο), Ιωάννη Καραμαντζάνη  (μαρούλια) και τους δωρητές της λαχειοφόρου αγοράς: Αφοι Λαμπίρη Τρίπολη, κατάστημα ΑΒΒΑ Music Τρίπολη, ταβέρνα  Παρασκευόπουλου στο Λεβίδι, Χριστίνα Αντωνάκου, Δήμητρα Ρούνη κ.α., καθώς και τα παιδιά του χωριού που συνέδραμαν στη συλλογή καυσόξυλων.

Χρόνια Πολλά και καλή Σαρακοστή και του Χρόνου ευχόμεθα πάλι μαζί στο Σχολείο μας

23456789101112131415171618

One thought on “Απόκριες στην Αγία Σοφία”

  1. Το Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου, μετά την πρωτόγνωρη επιτυχία που είχε ο Αποκριάτικος χορός και ειδικά το έθιμο του «Καλολόγου», πέραν των ανωτέρω, ευχαριστεί και τα «παιδιά» του χωριού: Βαγγέλη Φαρμασώνη, Βασίλη Ταλαγάνη, Χρήστο Ταλαγάνη, Δημήτριο Ασκούνη, που μαζί με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Ι. Λυμπέρη, κόπιασαν μέρες πριν, για να συγκεντρώσουν καυσόξυλα και να αναβιώσει για άλλη μια χρονιά το παραπάνω έθιμο, το οποίο, απ΄όσο γνωρίζουμε είναι, αν όχι το μοναδικό, τουλάχιστον απ, τα πολύ λίγα που διατηρούνται στην Αρκαδία !!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *