Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Της Υπαπαντής στην Πλατάνα

Στις 2 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την Υπαπαντή του Σωτήρος. Την ίδια μέρα εορτάζει και ο Ιερός Ναός της Πλατάνας Κυνουρίας, της Ενορίας εκείνης στην οποία ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα, ως εφημέριος, ο ιερέας του χωριού μας, παπαΚώστας Λαμπίρης.

Το βράδυ της παραμονής τελέστηκε Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή αρκετών προσκυνητών από την Πλατάνα, το χωριό μας και τη γύρω περιοχή. Τον παπαΚώστα συνέδραμαν στα καθήκοντά του,  οι Ιερείς: Παναγιώτης ΤΟΓΙΑΣ, Κων/νος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ και Παναγιώτης ΑΓΡΙΟΓΙΑΝΝΗΣ, εφημέριοι χωριών της γύρω περιοχής.

Μετά το πέρας του Εσπερινού η Εκκλησιαστική Επιτροπή, προσέφερε γίδα βραστή και άλλα εδέσματα στους προσκυνητές στην διπλανή αίθουσα της Εκκλησίας.

Πέραν της ανάμνησης του παραπάνω Θρησκευτικού γεγονότος (μέσα από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας), η ανωτέρω εκδήλωση αποτέλεσε ταυτόχρονα κι ένα ευχάριστο γεγονός μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό της περιοχής. Αρκετοί άνθρωποι έσμιξαν στη Λειτουργία, αλλά και στην αίθουσα συνεστιάσεων, διασκεδάζοντας με κρασάκι, πλούσια εδέσματα κι ευχάριστη συζήτηση. Και αυτό είναι σημαντικό και από θρησκευτικής, αλλά και από κοινωνικής πλευράς.

Οι ΑγιαΣοφίτες τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει άριστες σχέσεις φιλίας με τους Πλατανιώτες, όπου οι τελευταίοι επισκέπτονται συχνά το χωριό μας (εκκλησία, πανηγύρια, εκδηλώσεις του Συλλόγου κ.α.) και οι ΑγιαΣοφίτες ανταποδίδουν. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

1α23456789ΤΕΛ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.