Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δεκαπενταύγουστος

Τον παλιό καλό καιρό, θύμισε τούτες τις ημέρες το χωριό μας, κάτι που προκάλεσε ευχαρίστηση σε ντόπιους, αλλά και σε απόδημους επισκέπτες, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο μέσα στη χρονιά.

Σπίτια του χωριού που ήταν για πολύ καιρό ερμητικά κλειστά, άνοιξαν, κι οι σάλες τους γέμισαν από φωνές, χαμόγελα, όνειρα κι ελπίδα.

Τα σοκάκια κι οι γειτονιές από παιδιά, το καφενείο από ανυπόμονους πελάτες και η Εκκλησιά από δεκάδες μασκοφόρους πιστούς, κυρίως την ημέρα της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Η συνέχεια, μετά τη Θεία Λειτουργία, δόθηκε στο καφενείο του χωριού, κάτω από την περιζήτητη περικοκλάδα, με καφέδες, με ανταλλαγές ευχών ανάμεσα στους εορτάζοντες  και … χωρίς πολλά κεράσματα, παρά μόνο με ένα και μοναδικό, αυτό του καταστηματάρχη του χωριού.

Το επισφράγισμα της ημέρας δόθηκε αργότερα στις σάλες των σπιτιών, εκεί όπου οι νοικοκυρές έβαλαν απ΄ το πρωί όλη τους την τέχνη για να ευχαριστήσουν παιδιά, εγγόνια, αδέλφια και άλλους συγγενείς, που έσπευσαν κάθε χρόνο στο «πατρικό» για να γιορτάσουν το «Πάσχα του Καλοκαιριού», την Καλοκαιρινή γιορτή της Παναγίας μας.

Χρόνια Πολλά.

5

1

2

3

4

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Την όμορφη εικόνα του χωριού, αμαυρώνει ένα δυσάρεστο θέαμα σκουπιδιών που έχουν εναποθέσει άγνωστοι σε χωράφι παραπλεύρως και Βόρεια της πλατείας του χωριού, καθώς και σε παρακείμενη οικία στο Ανατολικό μέρος της πλατείας του χωριού, της οποίας οι ιδιοκτήτες διαμένουν στην Τρίπολη.
    Το γεγονός της απουσίας των ιδιοκτητών, δεν θα πρέπει να το εκλαμβάνουμε ως ευκαιρία για να παρανομήσουμε στην αυλή και στο χωράφι τους.
    Προσέχουμε την εικόνα του χωριού μας, ειδικά σε κεντρικούς χώρους.
    Καθώς επίσης, προσέχουμε – και κάνουμε ανάλογες συστάσεις – σε εκείνους (είτε μικρούς, είτε μεγάλους), που δεν έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ενέργειάς τους.
    Σκουπίδια μόνο στους κάδους και πουθενά αλλού.
    Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.