Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Πλατάνα.

Χωρίς το καθιερωμένο πανηγυράκι, (με τον βακαλάο, το χταπόδι, κ. α. εδέσματα) που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εορτάστηκε φέτος, η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλατάνα, σ’  ένα από τα χωριά που ασκεί τα Ιερατικά του καθήκοντα, ο εφημέριος του χωριού μας (Αγίας Σοφίας).

Παραμονή κι ανήμερα της εορτής, τελέστηκαν, αντίστοιχα, Εσπερινός και Θεία Λειτουργία, στο εξωκλήσι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, το οποίο κατασκεύασαν οι κάτοικοί του, περί το έτος 1990 και είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Αρκετοί προσκυνητές από το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, τίμησαν με την παρουσία τους την παραπάνω εορτή, αλλά και τους Πλατανιώτες, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες που καταβάλουν ώστε να διατηρήσουν την παράδοση και τον τόπο τους, ζωντανό.

Χρόνια Πολλά.

1

2

3

4

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.