Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δημήτριος Καλλιοντζής

«Έφυγε» χθες από κοντά μας, σε ηλικία 80 ετών, ο Δημήτριος Καλλιοντζής ή Ρωμιάς, ΑγιαΣοφίτης γαμβρός, ο οποίος είχε νυμφευτεί την Ευαγγελία Σιαβελή, κόρη του Σοφιανού Χ. Σιαβελή, που διέμενε στα πέρα Σιαβελιάνικα. Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη σήμερα (15-7-2017) στον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου στο Άργος, την πόλη όπου και διέμενε.

Αρκετοί είναι οι λόγοι που αξίζει να θυμάται κανείς το φίλο μας το Δημήτρη. Εμείς όμως, θα σταθούμε μόνο σε δύο.

Ο Δημήτρης ή Ρωμιάς, όπως ήταν το παρωνύμιό του, από τότε που γνώρισε το χωριό μας σαν ΑγιαΣοφίτης γαμβρός, το υπεραγαπούσε και την αγάπη του την έδειχνε εμπράκτως, κυρίως με τη συχνή επίσκεψή του σε αυτό, σε κάθε περίσταση, όπως σε εκδηλώσεις του Συλλόγου μας, στα πανηγύρια της Αγίας Σοφίας και των Αγίων Αναργύρων κ.α. Πριν αρκετά μάλιστα χρόνια, μαζί με άλλους ΑγιαΣοφίτες του Άργους, είχαν δωρίσει την εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων και είχαν καθιερώσει στον παραπάνω χώρο, την παραμονή της εορτής της Αγίας, ένα μικρό πανηγύρι, με «βραστό» και μουσική, στο οποίο εκτός από προσκυνητές του ευρύ οικογενειακού του κύκλου και ΑγιαΣοφίτες του Άργους, συμμετείχαν και αρκετοί ντόπιοι, αλλά και άλλοι προσκυνητές της περιοχής.

Επίσης, υπόδειγμα άριστου οικογενειάρχη ο Δημήτρης. Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Νίκου, της Βασιλικής, της Σοφίας και της Γωγώς, ασκούσε δικαίως Πατριαρχικό ρόλο σε ολόκληρο το γενεαλογικό του δένδρο, κερδίζοντας αγάπη, σεβασμό και εμπιστοσύνη. Πίσω του και σε κάθε επίσκεψή του στο χωριό μας, ακολουθούσαν σύσσωμοι και σφιγμένοι σαν μια γροθιά, παιδιά, γαμβροί, νύφη και εγγόνια κ.α., κάτι που για να το καταφέρεις θα πρέπει να διαθέτεις προπάντων αγάπη, σοφία και δικαιοσύνη.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας φίλε. Σε ευχαριστούμε για ότι προσέφερες στον τόπο μας.

Δημήτρης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.