Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ο Χειμώνας που φεύγει…

Δένδρα γυμνά από φύλλα και ρεματιές δίχως την πανέμορφη καταπράσινη φορεσιά τους. Φουγάρα που καπνίζουν ασταμάτητα. ΄Ερημοι δρόμοι και γειτονιές. Άνθρωποι χωμένοι στα σπίτια, με πρώτιστο μέλημα τα καυσόξυλα για το τζάκι και τη στόφα.

Εικόνες χειμωνιάτικες……, βαρετές πλέον για τους ντόπιους, αφού διανύουν με αυτό το σκηνικό τον πέμπτο κατά σειρά μήνα του φετινού Χειμώνα, που όντως αποδείχθηκε βαρύς. Ευτυχώς που υπάρχουν η Εκκλησιά, ο Σύλλογος και το καφενείο και «σπάζουν» τη μονοτονία της εποχής.

Σε λίγες μέρες τούτες οι βαρετές εικόνες θα αποτελέσουν πλέον παρελθόν, κι αργότερα θα γίνουν πάλι νοσταλγικές και περιζήτητες, εκεί κάπου στον καύσωνα και την κούραση του καλοκαιριού….

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο…

Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι Αμυγδαλιές που έχουν ανθίσει στις γειτονιές και τα χωράφια του χωριού, αψηφώντας το χιονιά, που κάνει που και που την εμφάνισή του στις βουνοκορφές του χωριού…..

2 Χειμώνας

3 Χειμώνας

3α καυσόξυλα

3β καυσόξυλα

4α έρημα σοκάκια

4γ έρημες λαγκαδιές

6 ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ

7 Αμυγδαλιές

9β  Αμυγδαλιές

8 Αμυγδαλιές

9γ  Χειμώνας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.