Προσκοπάκια στο χωριό μας.

Αισθήματα συγκίνησης, χαράς και νοσταλγίας, προσέφεραν στους κατοίκους του χωριού μας (Αγία Σοφία), τα 25 Λυκόπουλα με τους Ομαδάρχες, του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου Αττικής, κατά την πρόσφατη τριήμερη επίσκεψή τους στο χωριό μας.

Χαρά, για την ευχάριστη συντροφιά τους και για το ότι ο πανέμορφος τόπος μας, συνέβαλε στην αναψυχή τους και στην καλλιέργεια της μικρής ευαίσθητης ψυχής τους.

Συγκίνηση και νοσταλγία, διότι ξύπνησαν μέσα μας μνήμες, πριν από τριάντα δύο (32) ολόκληρα χρόνια, από τότε που το Σχολειό μας ήταν ανοιχτό, γεμάτο από παιδιά, που με τις φωνές τους και τις άλλες Σχολικές δραστηριότητες, ζωντάνευαν απ΄άκρη σ΄άκρη τον τόπο μας.

Δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε τους Ομαδάρχες για την προσφορά τους, αλλά και τα ίδια τα προσκοπάκια, που εντάχθηκαν στο σώμα των προσκόπων από τόσο μικρή ηλικία, κάτι που προϋποθέτει σωματική και ψυχική αντοχή, πνεύμα ομάδος – συνεργασίας, συναδελφική αλληλεγγύη και προπάντων πειθαρχία, παράγοντες σπουδαιότατοι που συντελούν στην διάπλαση του ιδανικού ανθρώπινου χαρακτήρα.

Έπαινος όμως και στους γονείς, που προσβλέποντας στο μέλλον των παιδιών τους, ενέταξαν αυτά από μικρή ηλικία στον προσκοπισμό, για να αποκομίσουν οφέλη από την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, τόσο τα ίδια, όσο και η κοινωνία που τα περιβάλλει.

– Παιδιά σας ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία στο έργο σας.

13

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

4 σχόλια στο άρθρο “Προσκοπάκια στο χωριό μας.

  1. Συγνώμη τι ?
    Προσκοπακια, συγνώμη ομως ειμαστε πρόσκοποι εχει μεγάλη διαφορά να λεμε τα πραγματα με την σωστή σημασία δεν ειμαστε αμόρφωτοι

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *