Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ελένη Χρ. Λαμπίρη – Ρόλλα

 Ήταν αδελφή του Γεωργίου Κων. Ρόλλα, που σκοτώθηκε στο Αλβανικό Μέτωπο. Κόρη του αείμνηστου Κων/νου Ρόλλα ή Ζέρβα και της θειά Λευτέρως, αλησμόνητες μορφές, που δέσποζαν με την παρουσία τους για δεκάδες χρόνια στην ομορφότερη γειτονιά του χωριού μας, εκεί χαμηλά στα περιβόλια και τη ρεματιά.

Το χαρακτηριστικό εκείνο χαμόγελο που δεν απόλειπε από το πρόσωπό της, κι ο καλοκάγαθος χαρακτήρας της, την έκαναν να είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους, προπάντων όμως στο οικείο κοντινό περιβάλλον της, το οποίο την περιέθαλπε και φρόντιζε, με υποδειγματική φροντίδα και αγάπη, μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Ιδιαίτερα αγαπητή και σε μας, στη συντακτική ομάδα της «πρώην εφημερίδας μας», γι αυτό άλλωστε καταφεύγαμε συχνά στη φιλόξενη «γωνιά της», για να εξερευνήσουμε με λεπτομέρεια, κάθε πτυχή της περασμένης νοσταλγικής ζωής του χωριού μας.

Πριν είκοσι (20) περίπου χρόνια, πέρασε εκείνη τη σκληρή δοκιμασία, που απεύχεται κάθε Μάνα. Έχασε το Δημήτρη κι  έκτοτε δεν έβγαλε ποτέ από πάνω της, εκείνη τη μαύρη πένθιμη φορεσιά.

Χθες (12-3-2015) έφυγε για να τον συναντήσει. Αυτόν και τον μπάρμπα Χρήστο. Ολόκληρη η οικογένεια θα ναι τώρα πια μαζί.

Η μνήμη της θα είναι αιώνια. Θα τους θυμόμαστε όλους για πάντα. Αυτό πέτυχαν αυτοί οι άνθρωποι με την ενάρετη ζωή τους.

2 Παρέα Αγ. Αναργ

3 Φίλιππος

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.