Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Mεγάλη Παρασκευή.

Έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, με πληθώρα συναισθημάτων επικράτησαν στον ενοριακό μας ναό, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, κατά την ψαλμωδία των εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου, αλλά και κατά την περιφορά, που έγινε γύρω από τον Ιερό Ναό.

Τέτοιες στιγμές, η σκέψη των ανθρώπων δουλεύει πιο έντονα και παράγει ποικίλα συναισθήματα, που επηρεάζουν σώμα και ψυχή.

Χαρά στο άκουσμα της μελωδίας των εγκωμίων, στη θέα των πολύχρωμων και αριστοτεχνικά τοποθετημένων λουλουδιών στο ξυλόγλυπτο του Επιταφίου και στο αντίκρισμα της μεγάλης σύναξης πιστών, ντόπιων και απόδημων.

Συγκίνηση, όταν ο Ιερέας, ευρισκόμενος κατά την περιφορά πίσω απ΄ το Ιερό Βήμα, έκανε δέηση υπέρ των κεκοιμημένων γονέων και αδελφών ημών. Τότε, ο νους και το βλέμμα όλων, στράφηκαν λίγα μέτρα πιο δίπλα. Στο Κοιμητήριο…. σ΄ αυτούς που λείπουν.

Λύπη και νοσταλγία για κάποιους περασμένους «Επιταφίους» της ζωής μας.

Και ελπίδα. Ελπίδα η ότι η εορτή της ζωηφόρου Αναστάσεως του Χριστού, θα φέρει στον κόσμο ολόκληρο, σε καθέναν από μας, αλλά και στην αξιαγάπητη γενέτειρά μας, την πολυπόθητη καλοτυχία…

Σε λίγες ώρες από τώρα, τελειώνει και η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Θέλουμε να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη του  Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που κόπιασαν για τον στολισμό του Επιταφίου, αλλά και για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον Ιερό μας ναό, ολόκληρο αυτό το διάστημα, οι οποίες ήταν αυξημένες, λόγω της ιδιαιτερότητας της παραπάνω Θρησκευτικής περιόδου.

Καλή Ανάσταση ΑγιαΣοφίτες.

1

32

1α

33

34

2

3

4

5

6

7

8

9

25

10

20

21

22

23

3031

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Συγχαρητήρια παιδιά.
    Η τελετή ήταν άψογη.
    Μακάρι σε όλα τα χωριά να υπήρχε η ίδια διάθεση και ενότητα. και του χρόνου.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.