Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Πάσχα το … διαφορετικόν !

Πιο λιτό και πιο μοναχικό, συγκριτικά με άλλες χρονιές ήταν το φετινό Πάσχα στο χωριό μας, εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πάσχα χωρίς την γνώριμη εκείνη κοσμοσυρροή και ψησταριές.

Το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο ήταν, ότι αρκετά ζευγάρια απόδημων ΑγιαΣοφιτών με μέλη της οικογενείας τους, κανόνισαν από καιρό να «εγκλωβιστούν» τις Άγιες αυτές ημέρες στο χωριό μας και να γιορτάσουν το Πάσχα μέσα στα σπίτια και τις αυλές.

Οι πιο νοσταλγικοί και θρησκευόμενοι, άκουσαν τα εγκώμια του Επιταφίου και το Χριστός Ανέστη – που αντιλαλούσαν στη ρεματιά –  από την βεράντα του μπάρμπα Αγγελή, αλλά και καθήμενοι στις βεράντες  και τα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Οι πιο τυχεροί, ήταν οι Ιεροψάλτες και τα νέα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που παρείχαν με μια πρωτόγνωρη προθυμία τις υπηρεσίες τους στο συγύρισμα της Εκκλησίας και στον εφημέριο του χωριού μας.

Και πάλι Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.

30

32

31

33

Πιο λιτό και πιο μοναχικό, ήταν το Πάσχα φέτος στο χωριό μας.

2

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Και στη Μάσκλινα όλα κλειστά και ρημαγμένα.Τι Πάσχα ήταν και τούτο! Το Μεγαλοβδόμαδο, η Ανάσταση και η γιορτή του προστάτη και πολιούχου του χωριού ΑηΓιώργη, αυτούς τους λίγους που φυλάνε ακόμα τις Θερμοπύλες του χωριού μας, τους βρήκε όλους κλεισμένους στα σπίτια τους. Μόνο ο ακάματος παπαΚώστας με τους διακόνους του αναλογίου και τη νεοκόρα όλες τις Άγιες αυτές ημέρες στόλισαν μεγαλόπρεπα και λειτούργησαν την εκκλησία μας, τηρώντας έτσι την παράδοση.Την ημέρα της Ανάστασης η ταβέρνα και η ψησταριά της κυραΕλένης, με τα περυσινά σαράντα σουβλιστά αρνιά, ήταν και αυτή ρημαγμένη.Ούτε η θαυματουργή εικόνα του ΑηΓιώργη βγήκε από «το σπίτι του» για να περιέλθει, συνοδεία των ευσεβών προσκυνητών, τα στενορύμια του χωριού μας.Μακάρι τα παραπάνω να αποτελέσουν μια πένθιμη παρένθεση και από του χρόνου να αλλάξουν όλα προς το καλύτερο. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία σε όλους μας!!!!!!!!!!!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.