Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Εν καιρώ κορονοϊού

Oυδεμία πληκτική διάθεση, φαίνεται να ταλαιπωρεί  τους  κατοίκους του χωριού μας,  μετά και από τον περιορισμό στις κινήσεις, που επέβαλε προσφάτως η Πολιτεία, ως ένα από τα εφαρμόσιμα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Το χωριό μας τούτη την περίοδο, όπως και κάθε χωριό της πατρίδας μας, αποτελεί ένα από τα πιο ασφαλή καταφύγια για προστασία από την παραπάνω ιογενή νόσο, αλλά και μια εκτόνωση από τους παραπάνω περιορισμούς, που εκδηλώνεται με πάμπολλους τρόπους.

Ο καθαρός αέρας, η αμόλυντη ατμόσφαιρα, η έλλειψη συνωστισμού και συγχρωτισμού – φαινόμενο που επικρατεί μόνο στις πόλεις – αποτελούν το καλύτερο γιατρικό για το σώμα και ένα βάλσαμο για την ψυχή. Και η απομόνωση από τον ξένο κόσμο, για λίγο όμως διάστημα, είναι και αυτή θεραπευτική κατά πολλούς.

Ευτυχής συγκυρία, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και η Άνοιξη που καταφθάνει με βήμα ταχύ, ομορφαίνοντας την πλάση με τα στολίδια της. Τις ανθισμένες αμυγδαλιές, τις ρεικιές και τα χωράφια με τις μαργαρίτες και τις παπαρούνες.

7

5

4

3

2

15

1

8

Ο συνδυασμός των παραπάνω γεγονότων, οδήγησε αρκετούς κοντά στη φύση και σε διάφορες δραστηριότητες.

Άλλους, ασχολούμενους, με κέφι και ευχαρίστηση, σε αγροτικές εργασίες.

10

11

12

Άλλους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα μυστικά της πιο υποδειγματικής κοινωνίας επάνω στη γη.

9

και άλλους, μεριμνώντας για μια πιο κοντινή επαφή με Θεό και τους προγόνους, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα, όπως κατά  τον Εσπερινό του α΄ Ψυχοσάββατου.

13

14

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.