Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Α΄ Χαιρετισμοί

Με λιγοστούς προσκυνητές, ευρισκόμενους σε περιβάλλοντα χώρο, κυρίως με αυτούς που διακατέχονται από τη φλόγα της Θρησκευτικής και Ιστορικής παράδοσης του τόπου μας, τελέστηκαν την 19η  Μαρτίου, οι Α΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό του χωριού μας.

Παραμονή επίσης και του ΨυχοΣάββατου. Ημέρα αφιερωμένη στις ψυχές των κεκοιμημένων,  σύμφωνα με το Τυπικό και την παράδοση της Εκκλησίας μας.

Από νωρίς το απόγευμα, οι ΑγιαΣοφίτισσες κατηφόρισαν προς την Εκκλησία του χωριού, κρατώντας από ένα πιάτο κόλλυβα στο χέρι.

Κι ύστερα όλες γραμμή προς το νεκροταφείο.

Επιμελώς σκυμμένες πάνω από κάθε τάφο, άναψαν το καντήλι, το κερί, το καρβουνάκι, κι έλεγξαν το λάδι και το λιβάνι. Κάποιες από αυτές, δράττοντας την ευκαιρία, ψέλλισαν κι ορισμένα λόγια, απευθυνόμενες  προς τη μάνα, τον πατέρα, τον αδελφό… Ένα χαιρετισμό, μια συγνώμη, ένα παράπονο, μια εξομολόγηση.

Ποιος ξέρει τι άλλο…!

Οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες, συνοδευόμενες από λοιπές αναμνήσεις της εορταστικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ανέβασαν τη διάθεση και «ζέσταναν» την ψυχή των λιγοστών συγχωριανών μας.

Με αισθήματα νοσταλγίας, χαράς, ελπίδας κι αισιοδοξίας, οδεύουμε, με ιδιαίτερη αδημονία, προς την εορτή του Πάσχα.

4

1

2

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.