Α΄ Χαιρετισμοί

«Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια…», σιγοψιθύρισαν σήμερα (18 Μάρτη) το βράδυ, οι λιγοστοί προσκυνητές, σιγοντάροντας τους ψαλτάδες, στην Εκκλησία του χωριού, δοξάζοντας ταυτόχρονα κι εκφράζοντας ευχαριστήρια, προς την Υπέρμαχο Θεοτόκο. Την Παναγία μας.

Κι η ομίχλη με το ψιλόβροχο, που από νωρίς το απόγευμα είχαν τυλίξει την εκκλησούλα του χωριού, συντέλεσαν ώστε να γίνουν πιο έντονα τα αισθήματα νοσταλγίας όλων μέσα στο ναό, από κείνα τα χρόνια που η Εκκλησιά ασφυκτιούσε από πιστούς, κάθε Παρασκευή των Χαιρετισμών.

Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής άρχισε με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου και θα συνεχιστεί με τις Κυριακές των Νηστειών (Ορθοδοξίας, Σταυροπροσκύνησης κ.α.), τον Μεγάλο Κανόνα, τον Ακάθιστο Ύμνο, και την Ακολουθία των Παθών…… κι όλα αυτά την ώρα που τα κοτσύφια άρχισαν να οργανώνουν χορωδίες στις ρεματιές, προμηνύοντας τον ερχομό της  Άνοιξης!

Σας περιμένουμε στη μικρή και όμορφη Εκκλησία του χωριού μας, κοντά στα σπίτια και τους τάφους των προγόνων μας, να βιώσουμε ξανά την περίοδο της Μεγάλη Τεσσαρακοστής, όπως παλιά. Είναι ευκαιρία να γεμίσει η ψυχή μας, όχι μόνο με αισθήματα νοσταλγίας, αλλά χαράς, ελπίδας, αισιοδοξίας και  ψυχικής γαλήνης

1

2

3

4

5

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Εκκλησία. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *