Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Γεώργιος Κων. Λαμπίρης και άλλοι Ιερείς.

Την Κυριακή 23 Μαρτίου θα χειροτονηθεί (από Διάκος) Ιερέας, ο πατήρ Γεώργιος Κων. Λαμπίρης, εγγονός του Τασσάκου. Το Μυστήριο, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατοντάδες απόδημοι, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στο Nilles του Illinois, η οποία θα είναι και η καινούργια ενορία του πατήρ Γεωργίου, μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες του Illinois.

Ελπίζουμε αρκετοί ΑγιαΣοφίτες να φωνάξουν και πάλι όλοι μαζί,… Άξιος !!!

Ευχόμεθα ο Θεός να του δίνει δύναμη, ώστε να αντέξει το βαρύ φορτίο της Ιεροσύνης και να φέρει εις πέρας με επιτυχία την ιερή αποστολή του στο μακρινό Σικάγο.

Προς ψυχική ενδυνάμωση του αφιερώνουμε το παρόν φωτογραφικό μνημόνιο και του λέμε ότι, είμαστε περήφανοι για το λειτούργημα που επέλεξε να ακολουθήσει. Προς απόδειξη τούτου τονίζουμε, ότι το χωριό μας, ήταν και είναι ένα ευλογημένο χωριό, κυρίως επειδή στη μακροχρόνια ιστορία του δεν στερήθηκε πνευματικούς λειτουργούς, ούτε δασκάλους, αλλά ούτε και Ιερείς, οι οποίοι προσέφεραν σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο στον τόπο μας.

Ποιοι ήταν αυτοί οι Ιερείς;

α. Γεώργιος Παπαϊωάννου (1880 έως 1912.) β. Ιωάννης Αγγελόπουλος (1912 έως 1916), γ. Παναγιώτης Σωτηράκος (1916 έως 1937) ο οποίος ταυτοχρόνως διετέλεσε και δάσκαλος, δ. Αθανάσιος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ε. Αθανάσιος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, στ. Ιερομόμαχος Χρύσανθος, ζ. Ιερομόναχος Μερκούριος Ολυμπίου (μέχρι 1952), η. Γεώργιος Κων. Λαμπίρης (1952 έως 1979) θ. Κων/νος Φ. Λαμπίρης (17-02-1980 έως σήμερα). Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Μοναχού Ιάκωβου, κατά κόσμο Ευάγγελου Λαμπίρη, ο οποίος διακονεί στην ενορία μας.

Φαίνεται ότι η παράδοση των Λαμπιραίων  συνεχίζεται… Και πάλι …….Άξιος.     Περισσότερα για τη χειροτονία ως Διάκος  πατήστε εδώ.

Β  ΘΕΜΑ

Γ  Γυμνασμένος

Δ  παπαγιώργης

Ε Χειροτονία

Στ  Πανηγύρι

Ζ παπαγιώργη;

Η ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Θ Παπαλούπης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.