Πρωτομαγιά

Το έναυσμα, για να εκδηλώσουν οι ΑγιαΣοφίτες τη φυσιολατρική τους διάθεση, αλλά και την αγάπη για τον τόπο τους, με αφορμή την εορτή της Πρωτομαγιάς, το έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας.

Το σκηνικό στο πανέμορφο τοπίο των Αγίων Αναργύρων, ήταν κυριολεκτικά μαγευτικό εκείνη την ημέρα. Η μυρωδιά από τις ψησταριές που ξεχύνονταν στον αέρα, σμερδεύονταν με κείνη του σπάρτου, της μαμουκαλιάς, του πεύκου και των άλλων αρωματικών φυτών, προσφέροντας περίσσια ευχαρίστηση στους ογδόντα (80) περίπου επισκέπτες, επί το πλείστον ΑγιαΣοφίτες, που γιόρτασαν το Μάη, στον τόπο τους, απαξιώνοντας με εμφανή τρόπο τους άλλους συνήθεις ταξιδιωτικούς προορισμούς της περιοχής μας.

Και δικαιώθηκαν γι αυτή τους την επιλογή, αφού οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ήταν πρωτόγνωρες και ασυνήθιστες για τούτη την ημέρα. Όμορφες παρέες κάτω από τα πεύκα, ευχάριστη συζήτηση, τραγούδια, χορός,  μουσική και προπάντων επικοινωνία, κάτι που λείπει σήμερα από τους περισσότερους. Κι όλα αυτά σε ένα ηλιόλουστο, ντυμένο με τα χρώματα της Άνοιξης, περιβάλλον.

Χάρηκαν τα μέλη του Συλλόγου που διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση. Χάρηκαν οι επισκέπτες, αλλά πολύ περισσότερο και οι σοφοί μας πρόγονοι, που έχτισαν το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, προσβλέποντας στο καλό του τόπου μας.

Χρόνια Πολλά, Καλό Καλοκαίρι.

ΜΑΗΣ

1

2

3

4

5

6

7

25

9

8

10

11

12

13

14

15

16

17

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Σύλλογος. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

3 σχόλια στο άρθρο “Πρωτομαγιά

  1. Ο Πολιτ/κός Σύλλογος, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες, τους ανθρώπους που βοήθησαν στην προετοιμασία των κρεάτων και της μουσικής, ευχαριστεί τα παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την πολύτιμη βοήθειά τους, καθώς και τον Γεώργιο Ι. Ρόλλα, που προσέφερε ένα κατσίκι στη σούβλα και τον Περικλή Π. Σιαβελή που προσέφερε σπιτίσια τυρόπιτα σε κάθε τραπέζι.

  2. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αυτή την όμορφη εκδήλωση και μας έδωσαν την ευκαιρία να περάσουμε μια ευχάριστη Μαγιάτικη μέρα. Σας ευχαριστούμε πολύ. Και του χρόνου! ΣΟΦΗ ΣΙΑΒΕΛΗ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

  3. Αξίζει να σημειωθεί, διότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας, ότι παρών στις εκδηλώσεις, ήταν και ο Τάκης Παρασκευόπουλος (Α.Μ.Ε.Α.), από τη Μηλιά Νεστάνης, φίλος ΑγιαΣοφιτών και λάτρης του χωριού μας, ο οποίος είναι και ο πρώτος οδηγός αγώνων καρτ στην Ελλάδα (με αναπηρία στα πόδια), με αρκετές επιτυχίες στο πανελλήνιο .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *