Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δόξα, τιμή και αιώνια μνήμη.

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος του χωριού μας, υλοποιώντας σχετική απόφασή του, τοποθέτησε μαρμάρινη πινακίδα σε κεντρικό σημείο στην οποία αναγράφονται συνοπτικά ιστορικά στοιχεία των πεσόντων ΑγιαΣοφιτών στα πεδία των μαχών και λοιπών θανατωθέντων συνεπεία πολεμικών γεγονότων, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των αείμνηστων προγόνων μας, ώστε ποτέ και κανείς να μην ξεχάσει τη θυσία τους.

Πέραν αυτών, σκοπός της παραπάνω ενέργειας, είναι και η διατήρηση της ιστορίας του τόπου μας στις νεώτερες γενιές, ειδικά των καίριων σημείων αυτής, παράγοντας σπουδαίος και αναγκαίος για τη διατήρηση του γένους των ΑγιαΣοφιτών και του έθνους μας γενικότερα.

Ο παραπάνω χώρος θα εξωραϊστεί περαιτέρω με φύτευση θάμνων, τοποθέτηση πλακιδίων και ιστού σημαίας, στον οποίο κατά τις εορτές των εθνικών επετείων, θα τελείται επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών τους και κατάθεση στεφάνων. Κι αξίζει να γίνεται τούτο για τα «παιδιά» του χωριού μας, που τα οστά τους δεν βρίσκονται στο κοιμητήριο του χωριού.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο μαρμαροτεχνίτης Ηλίας Σταυρόπουλος, τέρμα Τεγέας Τρίπολης, τον οποίο και ευχαριστούμε για την «προσφορά» του.

«Θνητοί τοις αθανάτοις, γόνυ κλίνατε …»

1

2

3

4

5

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Τα ονόματα αυτών που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα πρέπει να μένουν για πάντα γραμμένα με χρυσά γράμματα στο κεντρικότερο σημείο του τόπου μας αλλά και χαραγμένα στην μνήμη του καθένα μας. Έτσι θα αποτελούν «αιώνιο μνημόσυνο» και η συμπεριφορά τους θα παραδειγματίζει όλους μας.Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο «Μπράβο»σε αυτούς που εμπνεύσθηκαν την ιδέα αλλά και σε αυτούς που την υλοποίησαν.

    • Aγαπητέ φίλε σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, τα οποία μας εμψυχώνουν και ταυτοχρόνως αποτελούν μια ηθική στήριξη, απαραίτητη για να συνεχίσουμε το έργο μας. Καλές γιορτές να έχεις, με υγεία και ευτυχία.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.