Κοπή πίτας Συλλόγου: φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου

Σε έναν από τους δευτερογενείς Καστρίτικους οικισμούς, στο Ελαιοχώρι (παλαιότερα Μάσκλινα) και στην ξακουστή ταβέρνα του Δημήτρη Σκλημπόσιου, έκοψε την πίτα του, σήμερα 02 Φεβρουαρίου 2020, ο Σύλλογος: «φίλων Τάνου ποταμού και Μονής Προδρόμου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προδρόμου, Πανοσιολογιότατος κ. Γερμανός, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κοινοτάρχες της περιοχής, Πρόεδροι Συλλόγων, αρκετά μέλη του Συλλόγου, φίλοι και γνωστοί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστόφορος Νικολάου, γεωπόνος από την Περδικόβρυση, κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συλλόγου, στις δραστηριότητές του και ζήτησε τη συνδρομή όλων, έτσι ώστε να επιτευχθεί στο ακέραιο ο παραπάνω σκοπός.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική από τον ντόπιο κλαρινίστα κ. Γεώργιο Παυλάκο κ.α., καθώς επίσης με φαγητό, χορό και αρκετό κέφι.

Μέλημα και του δικού μας Πολιτιστικού Συλλόγου – Αγίας Σοφίας, όπου και είχαμε προσκληθεί σαν Σύλλογος όμορης γεωγραφικής περιοχής – θα πρέπει να είναι η συνεργασία με τον παραπάνω Σύλλογο, προς όφελος των μελών του και της περιοχής γενικότερα, γεγονός που θα υλοποιήσουμε κατά το δυνατό. Όπως συμμετοχή στις εκδηλώσεις κατά τον εορτασμό της επετείου της Μάχης του Προδρόμου και σε εκδηλώσεις ανάδειξης της ιστορίας και της ομορφιάς της περιοχής, όπως η Πρωτομαγιά στον Τάνο, η Πορεία στο παλαιό απόκρημνο Μονοπάτι του Προδρόμου κ.α. ενδιαφέροντα.

2

1

3

4

5

6

7

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Νέα. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

5 σχόλια στο άρθρο “Κοπή πίτας Συλλόγου: φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου

 1. Καλή χρονιά σε όλους, και καλή δύναμη στα ΔΣ και των δύο συλλόγων.
  Εγώ νοιώθω ότι χρωστάω στον εαυτό μου έναν ποδαρόδρομο Αγία Σοφία- Περδικόβρυση.
  Μήπως ενδιαφέρονται και άλλοι ?

 2. Ευχαριστούμε για την προβολή της εκδήλωσης του Συλλόγου μας και τα καλά σας λόγια. Η συνεργασία όλων των συλλόγων, φορέων και θεσμών της περιοχής είναι αναγκαία για την ευόδωση των σκοπών μας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Σοφίας δίνει το παράδειγμα! Χρόνια Πολλά.

 3. Ενδιαφέρουσα πρόταση κ. Ρούνη. Θα προσπαθήσω να την υλοποιήσουμε. Αγιασοφιά – Ντουμινά πόση ώρα είναι; Από κει μέχρι Περδικόβρυση είναι μιάμιση ώρα περίπου. Ο κ. Φαρμασώνης τί λέει;

  • Eφόσον έχουμε ως οδηγό τον Γραμματέα του Συλλόγου μας, που γνωρίζει την παλιά ημιονική οδό και τις γιδόστρατες της περιοχής σαν την τσέπη του, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.
   Διάθεση μόνο να υπάρχει.
   Ήδη από εμάς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι (6) άτομα.
   Θεωρώ, ότι η καλύτερη περίοδος για να πραγματοποιήσουμε την πορεία, είναι τον μήνα Μάιο ή Ιούνιο, ώστε να αποφύγουμε το λιοπύρι και ο προγραμματισμός να γίνει σε κοντινή ημερομηνία, ώστε να είναι προβλέψιμες οι καιρικές συνθήκες.
   Στον προγραμματισμό εκτός από την ημερομηνία θα περιλαμβάνεται η λήψη ελαφρού φαγητού στην Περδικόβρυση και διάθεση οχημάτων για την επιστροφή των περιπατητών.
   Παλαιότερα είχαμε πραγματοποιήσει πορεία από Δραγούνι – ΑγιαΣοφιά και ήταν πολύ όμορφα.
   Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

   • Με χαρά βλέπω ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για την πορεία αυτή.Υπάρχουν όμως πολλά οργανωτικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και μικροπροβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Και αυτά δεν γίνονται από το πληκτρολόγιο! Προτείνω μία ομάδα εργασίας να μελετήσει το θέμα και εγώ ευχαρίστως μέσα! Στην ομάδα αυτή προτείνω τους Γραμματέα και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Σοφίας και τον Πρόεδρο της κοιν. Περδικόβρυσης. Θα επικοινωνήσω μαζί τους και πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί η ωραία αυτή ιδέα. Υγιαίνετε!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *