Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Το εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, βρίσκεται στην κορυφή ενός λοφίσκου, τρία (3) περίπου χιλιόμετρα έξω από το χωριό μας, σε μια μαγευτική, κατάφυτη από πεύκα, περιοχή.

Άρχισε να κατασκευάζεται το έτος 1921, από ΑγιαΣοφίτες μαστόρους της εποχής. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Αγίων Αναργύρων (Κοσμά και Δαμιανού) και εκτός από την 1η Ιουλίου (εορτή των Αγίων Αναργύρων), εορτάζει της Ζωοδόχου Πηγής (Παρασκευή της Διακαινησίμου), της Αγίας Παρασκευής και την 1η Νοεμβρίου (2η εορτή των Αγίων Αναργύρων).

Στις παραπάνω εορτές, ιδιαιτέρως την παραμονή της 1ης Ιουλίου, γίνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο χώρο του εξωκλησιού, στο οποίο συμμετέχουν ΑγιαΣοφίτες και αρκετοί προσκυνητές από τη γύρω περιοχή, οι οποίοι απολαμβάνουν παραδοσιακή γίδα βραστή, γκιόσες και γουρνοπούλες, αλλά και την καλοκαιρινή δροσιά του Πάρνωνα…

Τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, ειδικά Πρωτομαγιά, Καθαρά Δευτέρα κ.λ.π., αποτελεί τόπος αναψυχής για τους φυσιολάτρες ΑγιαΣοφίτες και άλλους επισκέπτες, οι οποίοι απολαμβάνουν ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο, με θέα το χωριό μας και την ευρύτερη αυτού περιοχή.

Περισσότερα από τα νέα παιδιά της Εκκλησιαστικής Επιτροπής,  ειδικά λίγο πριν και μετά τις παραπάνω εορτέw

ΔΑΣ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 

ΔΑΣΑΚΙ ΑΓ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.