Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Υδατοδεξαμενή Πυρόσβεσης

Με πρωτοβουλία της τοπικής μας κοινότητας,την πολύτιμη βοήθεια του τότε διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας κυρίου ΓΟΝΤΙΚΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ,αλλά και την αποδοχή του αιτήματος από την περιφέρεια Αρκαδίας ,τοποθετήθηκε στην κοινότητά μας μια μεταλλική υδατοδεξαμενή πυρόσβεσης.

Η συγκεκριμένη δεξαμενή έχει χωρητικότητα 100 τόνων και είναι κατάλληλη για λήψεις νερού από ελικόπτερα αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής .Σύντομα θα συνδεθεί με υπόγειο δίκτυο με την δεξαμενή άρδευσης που διαθέτει το χωριό μας ,ώστε να γίνει το αρχικό γέμισμα αλλά και η πλήρωσή της όποτε αυτή χρειαστεί.

Τα τελευταία δύο χρόνια το νερό της πηγής μας έχει ελαττωθεί σημαντικά και γι αυτό η δεξαμενή άρδευσης θα παραμείνει κλειστή ,ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Με την υδατοδεξαμενή αλλά και την λειτουργία της εθελοντικής μας ομάδας δασοπροστασίας και πυρόσβεσης,θωρακίζουμε πιο πολύ το καταπράσινο χωριό μας ,απέναντι σε κάθε κίνδυνο πυρκαγιάς .

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.