Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δημιουργία δικτύου μονοπατιών στο χωριό μας!

Τοποθετήθηκε σήμερα στην πλατεία του χωριού,η πινακίδα που αποτελεί και το τελευταίο λιθαράκι στην δημιουργία του πρώτου πλήρως σηματοδοτημένου μονοπατιού της κοινότητάς μας. Μετά τις παλαιότερες προσπάθειες του συλλόγου του χωριού μας, ο οποίος καθάριζε και σηματοδότησε μερικώς κάποια μονοπάτια, ήρθε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και να δημιουργηθεί έτσι και στο χωριό μας το πρώτο πιστοποιημένο και πλήρως σηματοδοτημένο μονοπάτι. Το έργο είχε σαν εμπνευστή τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα τουρισμού του δήμου, κύριο Κατσή Δημήτριο ,η διαδρομή σχεδιάστηκε από τον πρόεδρο του χωριού μας και υλοποιήθηκε από τον Γεώργιο Καραγιάννη συνοδό βουνού και πρόεδρο της Δ.Ε. Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ και τα συνεργεία του δήμου .

Ξεκινάει από την πλατεία του χωριού, περνάει μέσα απο το σχολείο και κατευθύνεται προς τα σιαβελιάνικα.Ύστερα κατεβαίνει στην πέτρινη βρύση,συνεχίζει προς την εκκλησία, τον ρολλέικο μύλο, την ρολλέικη βρύση και φτάνει ως το σπήλαιο του Αγίου Σάββα. Μετα κατηφορίζει προς τα ρολλέικα και περνώντας μέσα από την εκκλησία και από τα παλιοκόπρια καταλήγει και πάλι στην πλατεία. Έχει μήκος 4 χλμ και κατατάσσεται στην βαθμίδα των διαδρομών ως εύκολη.

Στο προγραμματισμό της κοινότητας είναι η δημιουργία και ενός δεύτερου μονοπατιού με πολύ μεγαλύτερο μήκος και πιο δύσκολη διαδρομή, πάντα με την συμπαράσταση και την υποστήριξη του συλλόγου και του δήμου φυσικά.Το δίκτυο μονοπατιών, η ανάδειξη και πιστοποίηση του αναρριχητικό πεδίου του χωριού μας,το σπήλαιο του Αγίου Σάββα και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια τουριστικής προβολής και ανάδειξης της κοινότητάς μας.

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από την σηματοδότηση.

Φωτογραφίες : Σταμάτης Χρυσικός και Γιώργος Καραγιάννης

4 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Eν πρώτοις χαίρομαι για την προσεκτική σύνταξη και διατύπωση του αρθογράφου, και ειδικότερα: «Μετά τις παλαιότερες προσπάθειες του συλλόγου του χωριού μας, ο οποίος καθάριζε και σηματοδότησε μερικώς κάποια μονοπάτια».
    Και θα “ταν άδικο να μην αναφερθεί αυτό. Διότι πράγματι ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Πρόεδρος Κοινότητας, τα παιδιά του χωριού, εντόπισαν, καθάριζαν τα μονοπάτια, τα σηματοδότησαν, κουράστηκαν και κυρίως ονειρεύτηκαν. Ονειρεύτηκαν στην επένδυση του σπάνιου και κρυφού φυσικού πλούτου του χωριού μας.

    Δεύτερον, χαίρομαι για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες του δραστήριου και άξιου Προέδρου της Κοινότητάς μας, οι οποίες, με τη συνδρομή του Δήμου Β. Κυνουρίας, είχαν την παραπάνω ευτυχή για τον τόπο μας κατάληξη, όπως αυτή περιγράφεται στο δημοσίευμα.

    Τρίτον, χαίρομαι, διότι ο τόπος μας, εκτός από τον συνήθη Θρησκευτικό τουρισμό (που κατά πολλούς δέκτες των social media του χωριού μας, έχει κουράσει – «βαρεθήκαμε βρε παιδιά εσπερινούς, όρθρους και ψαλμωδίες, μας λένε»), με λίγη ακόμα προσπάθεια, θα αποκτήσει επιτέλους και επισκέπτες που αγαπούν τη φύση και την περιπέτεια.

    Κι όσο για μας τους υπόλοιπους, που δεν ανήκουμε στις παραπάνω Αρχές, περιμένουμε ένα έναυσμα από αυτές.
    Ένα σήμα, ή μία εντολή, για να αποδείξουμε, αυτό που κάποτε εμείς επιζητούσαμε από τα μέλη μας.
    Να δώσουμε το παρόν (κι όχι το ΑΠΩΝ) με πίστη και πειθαρχία, για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού. Υποχρέωση που απορρέει από την ιδιότητά μας ως ΑγιαΣοφίτες και ως μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου,

  • Παιδιά του χωριού μου, σας ευχαριστώ που με την προσπάθεια για τα μονοπάτια μου φέρατε μνήμες από τα παλιά στον νου μου.
    Γύρισα με τη σκέψη μου, περπάτησα, άκουσα τις ομιλίες χωριανών μου και όχι μόνο, καθώς και τα κουδούνια από τα μουλάρια που έδιναν ζωή στο χωριό.
    Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου η προσπάθειά σας να συνεχιστεί και να βρει πολλούς υποστηρικτές.

    Γιώργος Δ. Σιαβελής (Τζιμέϊκος)

  • Συγχαρητήρια για τη σηματοδότηση του μονοπατιού του χωριού μας!!!
    Συγχαρητήρια στον άξιο Πρόεδρο της Κοινότητάς μας καθώς και σε όλα τα δραστήρια προηγούμενα Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας, που με τις συνεχείς προσπάθειές τους φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.
    Η βοήθεια και του νυν Δ.Σ. θα είναι αμέριστη, ώστε το χωριό μας να αποτελεί πια έναν όμορφο φυσιολατρικό προορισμό.
    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι άμεσα θα πραγματοποιήσουμε και την πρώτη ομαδική περιπατητική διαδρομή με τους συγχωριανούς μας και φίλους του χωριού.
    Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση γι’ αυτό.

    Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγιασοφιτών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

  • Καλημέρα Πατριώτες! Δεν έχω λόγια … ειδικά σήμερα μετά την καταστροφική φωτιά. Συγχαρητήρια σε όλους για τα μονοπάτια μας και καλή δύναμη για τη συνέχεια. Η αγάπη για το χωριό μας θα μας βοηθήσει να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες και μάλιστα πιό δυνατοί.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.