Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Το έθιμο του «Καλολόγου»του χωριού μας.

Την Κυριακή της Τυρινής,που φέτος ήταν στις 17 Μαρτίου,στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, αναβίωσε το πανάρχαιο έθιμο του «Καλολόγου».Με διοργανωτή και οικοδεσπότη τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μας,Αγιασοφίτες ασχέτως με τον τόπο κατοικίας τους, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου γύρω από την μεγάλη φωτιά, ξυπνώντας έτσι αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και δημιουργώντας όμορφες εικόνες και μνήμες στους μικρότερους!

Μέρες νωρίτερα,τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου και όχι μόνο, μόχθησαν για να κόψουν και να συγκεντρώσουν την πρώτη ύλη του «Καλολόγου» τα ξύλα και πιο συγκεκριμένα τα πουρνάρια που δημιουργούν μια μοναδική φλόγα και οι κάφτρες που προκύπτουν να ταξιδεύουν ήρεμα προς τον ουρανό σε μεγάλο ύψος.

Η συνέχεια δόθηκε μέσα στην αίθουσα του σχολείου, όπου περίμεναν τους παρευρισκόμενους εκλεκτά εδέσματα,άφθονο κρασί και πολλά γλυκά ,πάντα με την συνοδεία της κατάλληλης μουσικής.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας,που παρά τις δυσκολίες, διοργάνωσαν και φέτος μια άψογη εκδήλωση και ανανέωσαν το ραντεβού με όλους μας για τον «Καλολόγο» της επόμενης χρονιάς!

Την παράσταση έκλεψε η μικρή Αναστασία,που αν και μόλις 5 ετών δεν σταμάτησε στιγμή να ρίχνει κλαδιά στην φωτιά, αψηφώντας την κούραση και τις κάφτρες που έπεφταν πάνω της, ενώ σταμάτησε μόνο όταν τελείωσαν τα ξύλα! Ευχή όλων η μικρή Αναστασία και τα άλλα παιδάκια,να μην ξεχάσουν αυτές τις εικόνες και την Αγία Σοφία!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.