Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Η περιφορά του Επιταφίου στο χωριό μας.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον ιερό ναό του χωριού μας για να παρακολουθήσει την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου,το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και το απόγευμα την περιφορά του Επιταφίου.

Νωρίς το πρωί ο πατήρ Κωνσταντίνος Λαμπίρης και οι ψάλτες ξεκίνησαν την ακολουθία των ωρών και της Αποκαθήλωσης,ενώ οι γυναίκες του χωριού ξεκίνησαν να στολίζουν τον Επιτάφιο.Το αποτέλεσμα? Υπέροχο!

Το απόγευμα γέμισε μελωδίες ο ενοριακός μας ναός με τα εγκώμια του Επιταφίου θρήνου. «Η ζωή εν τάφω», «αι γενεαί αι πάσαι» και «άξιον εστί» ακούστηκαν από τις φωνές των ψαλτών και της μεικτής χορωδίας από Αγιασοφίτες ενώ ακολούθησε και η περιφορά του Επιταφίου.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους βοήθησαν στο στολισμό του Επιταφίου καθώς και αυτούς που προσέφεραν είτε λουλούδια είτε χρήματα γι αυτά.

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Ανάσταση με υγεία!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.