Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ο εορτασμός των προστάτιδων του χωριού μας!

Με κάθε μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη και παρουσία πλήθους κόσμου,εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των προστάτιδων του χωριού μας, Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου . Σε έναν διαφορετικό εορτασμό όμως φέτος εξ αιτίας του πένθους που έχει βυθίσει το χωριό μας,ο απροσδόκητος θάνατος 2 νέων και αγαπητών ανθρώπων. Με απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου,την οποία αγκάλιασε και επικρότησε όλο το χωριό,δεν υπήρξε ζωντανή μουσική όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια παρά μόνο οι εκκλησιαστικές ακολουθίες .

Την παραμονή με έναν υπέροχο καιρό, τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού μετ” αρτοκλασίας , χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη Μωυσή Καψάλη,ενώ ακολούθησε και περιφορά της εικόνας των αγίων γύρω από τον χώρο του ιερού ναού.Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους, ο δημάρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης και οι αντιδημάρχοι κ. Κωνσταντίνος Καμπύλης,κ. Παναγιώτης Καμπουρολιάς,κα Αρετή Μπάρλα και ο προέδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Παναγιώτης Κολοστούμπης.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η καθιερωμένη Θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη κ. Βενέδικτου Καρύδη ενώ μετά το πέρας της,τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής προσέφεραν στον κόσμο γλύκισματα και καφέ στον χώρο του πνευματικού κέντρου.

Η εκκλησιαστική επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στις προετοιμασίες του εορτασμού καθώς και τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την πολύτιμη συνεισφορά και βοήθεια του.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.