Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Μεγάλη Εβδομάδα

«Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυχτός……».

Ο μελωδικός αυτός ύμνος που ακούστηκε την Κυριακή βράδυ στη μικρή και όμορφη εκκλησία του χωριού μας, έδωσε το έναυσμα των Ιερών Ακολουθιών της εβδομάδας των Παθών, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους είκοσι (20) περίπου προσκυνητές απ΄ το χωριό μας και τη γύρω περιοχή, που παρακολούθησαν τον Όρθρο της Μεγάλης Δευτέρας, μέσα σε ευλαβικό περιβάλλον, υπό το χαμηλό φως των κανδηλιών.

Τυχεροί και προνομιούχοι, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, που εξαιτίας της ύπαρξης Ιερέα και της υποδειγματικής συμπεριφοράς του, θα βιώσουν τις επόμενες μέρες το Θείο Πάθος, στον τόπο τους, μέχρι και την Κυριακή της Ανάστασης.

Ας παραμερίσουμε τα προβλήματα στην άκρη κι ας αφήσουμε την ψυχή μας να γαληνέψει τούτη τη βδομάδα, μέσα απ΄ τη Μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Το Άγιο Ευχέλαιο, τα Δώδεκα Ευαγγέλια, τον Επιτάφιο Θρήνο, την Αποκαθήλωση  και την Ανάσταση.

Ας θυμηθούμε …, κι ας γιορτάσουμε ξανά το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων, συμμετέχοντας στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση.

2 Νυμφίος

3 Νυμφίος

4 Νυμφίος

5 Νυμφίος

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.