Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Tης Μεταμορφώσεως στην όμορφη Πλατάνα

Αξιόλογη συμμετοχή στις τόσες εκδηλώσεις της περιοχής μας, που πραγματοποιούνται λόγω της εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διεκδικεί και το όμορφο χωριό της Πλατάνας Κυνουρίας. Ο λόγος είναι ότι, εορτάζει στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό, το οποίο κατασκεύασαν οι κάτοικοί του, περί το έτος 1990.

Εκεί βρέθηκε και ο Εφημέριος του χωριού μας, παπαΚώστας Λαμπίρης, την παραμονή και ανήμερα της εορτής, όπου τέλεσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, σαν εφημέριος και αυτού του χωριού, παρουσία αρκετών κατοίκων, αλλά και άλλων προσκυνητών από τη γύρω περιοχή (Αγία Σοφία, Δολιανά, Ελαιοχώρι, Άστρος, Άργος κ.α.).

Το όμορφο περιβάλλον που είναι χτισμένο το εκκλησάκι, η φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και τα πλούσια νηστίσιμα εδέσματα (μπακαλιάρος σκορδαλιά, χταπόδι κ.λ.π.) που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, προσελκύουν σαν μαγνήτη τους προσκυνητές.  Έτσι έγινε και φέτος, όπου ο χορός και το τραγούδι, μέσα στην ήσυχη και ζεστή Αυγουστιάτικη βραδιά, κράτησαν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Μπράβο στους Πλατανιώτες που αγωνίζονται, για  να κρατήσουν την παράδοση και τον τόπο τους ζωντανό.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.