Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

΄Αγιοι Ανάργυροι

Με περισσότερους προσκυνητές από κάθε άλλη φορά και σε έντονο χειμερινό σκηνικό, εορτάστηκε σήμερα (01-11-2015), η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο ομώνυμο εξωκλήσι του χωριού μας.  

Περισσότερο «ζεστή» από κάθε άλλη φορά, ήταν επίσης και η ατμόσφαιρα που επικράτησε μέσα στο εκκλησάκι, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Συντέλεσαν σε αυτό οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην ατμόσφαιρα, οι οποίες ανάγκασαν τους προσκυνητές να βρουν καταφύγιο στον εσωτερικό χώρο του ναού, αλλά και η κατανυκτική ατμόσφαιρα, την οποία δημιούργησαν οι καλλικέλαδοι ψαλτάδες του χωριού.

Η ίδια «ζεστή ατμόσφαιρα» επικράτησε και στην αίθουσα συνεστιάσεων μετά το πέρας της Λειτουργίας, όπου οι προσκυνητές γεύτηκαν τα μεζεδάκια που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του παιδιά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, συνοδεία ενδιαφέρουσας συζήτησης, αλλά και της επιβεβλημένης  κρασοκατάνυξης λόγω του πανηγυριού.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που κοπιάζουν, ώστε να απολαύσουμε εμείς σήμερα την όλη αυτή εορταστική ατμόσφαιρα και προπάντων να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει στο χωριό μας, εν συγκρίσει άλλων με μεγαλύτερο πληθυσμό, που τα χαρακτηρίζει η απραγία και η «ερήμωση»…

Χρόνια Πολλά και οι Άγιοι Ανάργυροι ας πρεσβεύουν υπέρ υγείας όλων.

1

2

2α

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.