Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Αμυγδαλιές και παπαρούνες !

Φύτρωσε πριν λίγες μέρες, σε προσηλιακό κι απάνεμο χωράφι, πάνω απ΄το Σημαδέικο μύλο, δίπλα απ΄ τα Μπακουρέικα σπίτια, κάτω απ΄το ερειπωμένο σπίτι του «Κυριάκου».  Μαζί με δεκάδες άλλες γύρω της, στολίζουν την πλάση του Θεού και προκαλούν ευφορία στους λιγοστούς περιπατητές.

Χαίρεται τη ζωή, «κουβεντιάζοντας» με την αγριελιά, μαζί με Γαλιάντρες, Κατσουλιέρηδες, Σιταρήθρες, Τρυποφράκτες, Φλώρια, Σπίνια κι άλλα πλάσματα της φύσης. Με αυτά που οι περισσότεροι έχουμε παραβλέψει, προκαλώντας αργή αλλά σταθερή βλάβη στην υγεία μας, κυρίως στη ψυχική.

Ίσως κάποια απ΄ αυτή σταθεί τυχερή και πριν το τέλος της ζωής της, στολίσει την εικόνα της Παναγίας μας, στην Εκκλησία του χωριού, στους Χαιρετισμούς.

Οι παπαρούνες, μαζί με τις αμυγδαλιές που έχουν ανθίσει από καιρό, προμηνύουν τον ερχομό της Άνοιξης. Ο Φλεβάρης έφτασε στη μέση του, η μέρα άρχισε να γλυκαίνει, κι οι μήνες του Χειμώνα με τις μεγάλες νύχτες, είναι πλέον παρελθόν.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.