Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Χιόνι στο χωριό…!

Κι όμως εκείνα τα 5 με 6 εκατοστά χιόνι, που αντίκρισαν οι συγχωριανοί μας, ξημερώματα  29 Δεκέμβρη, ήταν αρκετά για να δώσουν πιο χαρούμενο τόνο στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, που εκδηλώθηκε με χαμόγελα, αλλά και με αισθήματα ψυχικής ευφορίας και γαλήνης, από μικρούς  και μεγάλους.

Οι πιο φυσιολάτρες, πήραν τη βόλτα τους στους γύρω λόφους, πατώντας χιόνι κι αγναντεύοντας τις χιονισμένες κορυφές που περιβάλλουν το χωριό μας.  Ορισμένοι αθεράπευτα ρομαντικοί, ξεπόρτισαν από νωρίς, άλλοι αναζητώντας τον κοπό του λαγού, κι άλλοι κρατώντας βαρύ φωτογραφικό εξοπλισμό.

Οι πιο περισσότεροι όμως το απόλαυσαν από τη θαλπωρή του σπιτιού, με τσουκαλόκαυτο και κρασομεζέδες γύρω από το αναμμένο τζάκι.

Και τα παιδιά σμιλεύοντας το χιόνι, για να αποκτήσουν στα ξαφνικά, έναν ακόμα συμπαθητικό φίλο, στον οποίο φόρεσαν τραγιασκάκι και μάλλινο κασκόλ.

Τελικά μεγάλη ήταν η «αναστάτωση» έφερε στο χωριό μας, αυτό το ανέλπιστο δώρο του Θεού.

4

1

2

3

5

6

7

8

9

10

5 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • μην το αφήσετε να λοιώσει σας παρακαλώ! ….. έρχομαι το Σάββατο.
    Καλή χρονιά σε όλους, με χαμόγελα και αισιοδοξία

  • ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
    Βλέποντας κανείς και ερμηνεύοντας το περιεχόμενο της παραπάνω φωτογραφίας, ποικίλα είναι τα συναισθήματα που αποκομίζει, αφού πέραν της ευφορίας των αισθήσεων που προκαλούν τα θέματα που αντικρίζει, (το όμορφο άνθος και το χιόνι), εντυπωσιάζεται και από τα άλλα μηνύματα που εκπέμπει η παραπάνω φωτογραφία, μέσω των τεχνικών της στοιχείων (την αντίθεση και την αφαίρεση).
    Στην πρώτη περίπτωση (αντίθεση), κυριαρχεί έντονα στο καρέ, το λευκό και το κόκκινο, το κρύο και το ζεστό (άνθος), το χιόνι, όπου ευδοκιμεί σε ένα κρύο περιβάλλον και το τριαντάφυλλο όπου (συνήθως) ευδοκιμεί και αναπτύσσεται σε ένα ζεστό περιβάλλον. Και τα δύο εδώ, στη φύση του Θεού, εκτός του ότι ομορφαίνουν, συνυπάρχουν και υπομένουν το ένα το άλλο. Το χιόνι στέκεται πάνω στο τριαντάφυλλο και αναδεικνύεται από το τριαντάφυλλο και το τριαντάφυλλο αναδεικνύεται από το χιόνι. Το μήνυμα είναι ένα: Όλα έχουν θέση στο φυσικό περιβάλλον. Δεν υπάρχει ούτε καλό ούτε κακό, εφόσον είναι δημιουργήματα της φύσης του Θεού.
    Στη δεύτερη περίπτωση (αφαίρεση), ο φωτογράφος μέσω αυτής της τεχνικής, θέλει να αναδείξει, αυτό που σκοπίμως αφαιρεί από την εικόνα (όλο το υπόλοιπο μέρος). Αφαιρούμε για να αναδείξουμε. Όπως ο ποιητής, που περιγράφει κάτι εντελώς λιτά, αναταράσσοντας τις αισθήσεις του αναγνώστη και τα υπόλοιπα τα αφήνει σε αυτόν, να τα εντοπίσει μέσω της φαντασίας του. Το ψάξιμο της υπόλοιπης εικόνας, φέρνει στο θεατή τη χαρά της ανακάλυψης. Και εν προκειμένω: που βρίσκεται η τριανταφυλλιά, υπάρχουν άλλα λουλούδια δίπλα της, ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, πώς κατάφερε και τη διατήρησε με άνθη μέσα στο χειμώνα ;
    – Χρήστο, συγχαρητήρια για την παραπάνω φωτογραφία, αλλά και για την όλη τη φωτογράφηση του θέματος.

  • Καλησπέρα!
    Ωραία τα σχόλιά σας αλλά γιατί είναι ανώνυμα?
    Εδώ μέσα από αυτό το μέσο επικοινωνίας προσπαθούμε να έρθουμε πιό κοντά, να διατηρήσουμε τους δεσμούς μας με το χωριό αλλά και τις μεταξύ μας γνωριμίες. Κρίμα που δεν ξέρουμε ποιός είσαι…. και έχεις και ωραία σχόλια.
    Καλή χρονιά !

  • Δήμητρα σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Χαιρόμαστε γι αυτό και πολύ περισσότερο για τον αυθορμητισμό και την ευθύτητά σου. Σεβόμαστε την επιθυμία του σχολιαστή, περί ανωνυμίας, ο οποίος προφανώς ενήργησε έτσι, για να προστατευτεί από τυχόν κακόβουλα – ειρωνικά σχόλια αναγνωστών του τύπου: «πνεύμα πουλάει αυτός» ή «ασχολείται με ασήμαντα πράγματα», τα οποία (σχόλια) δυστυχώς δεν σπανίζουν στις μέρες μας. Είναι κατανοητό, ότι κατά ορισμένους τα θέματα αυτά (φωτογραφίες, χιονοπτώσεις κ.α.)είναι ασήμαντα και τα προσπερνούν βιαστικά. Κατά άλλους, είναι οι μικροχαρές της καθημερινότητας, το «αλατοπίπερο» της ζωής και δίνουν μεγάλη σημασία, ως απαραίτητο αντιστάθμισμα από τη δύσκολη καθημερινότητα. Χρόνια Πολλά, με το καλό ο καινούργιος χρόνος.

  • ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!!!! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ !!!!!!!!!
    ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΦΗΣΕ ΜΙΑ ΝΟΤΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!!!!!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΟ !!!!!!!

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.