Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Καθαρισμός της Βρύσης στη ρεματιά.

Την πέτρινη παραδοσιακή βρύση της ρεματιάς, αυτό το αρχιτεκτονικό και παραδοσιακό μνημείο του χωριού μας, έβαλε ως πρώτο μέλημα το Δ. Σ. του Συλλόγου μας.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 και ώρα 09.00, κατηφορίζουμε όλοι μας στη ρεματιά, με χορτοκοπτικά, αξίνες, πριόνια, και ψαλίδες, προκειμένου να καθαρίσουμε και να αποψιλώσουμε τον χώρο που την περιβάλει. Ταυτοχρόνως να ανοίξουμε τα δύο μονοπάτια που κατηφορίζουν σε αυτή (από οικία Σταυρούλας Λυμπέρη και Αντώνη Ι. Σιαβελή), ώστε να είναι προσβάσιμη κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο.

Ένας κοντινός περίπατος στη βρύση της ρεματιάς, τώρα το καλοκαίρι, είναι πάντοτε ωφέλιμος για μικρούς και μεγάλους. Προπάντων γι αυτούς που θέλουν «να ξαναδούν» τη μάνα ή τη γιαγιά τους με το βαρέλι στον ώμο, τους Παρθενιώτες να χτυπούν με τον κόπανο τις φλοκάτες πάνω στους πλακιάδες και τους αγωγιάτες να ποτίζουν τα ζώα στο ποτάμι και ύστερα να ανηφορίζουν στα περιβόλια της ρεματιάς ….

Σειρά έχουν η Ρολλέικη βρύση, η «Μάνα»  και το Πηγαδάκι.

ΒΡΥΣΗ

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.