Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

O Προφήτης Ηλίας του Παρθενίου

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ήταν φέτος οι προσκυνητές, που παρακολούθησαν τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, στην Τ. Κ. Παρθενίου, που βρίσκεται στην κορυφή του Παρθενίου όρους, σε υψόμετρο 1215 μέτρων.

Λόγω της πολυπόθητης οδικής σύνδεσης του εξωκλησιού, που έγινε προσφάτως, εφέτος, το προνόμιο να βιώσουν την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Λειτουργίας και να απολαύσουν την καταπληκτική θέα της περιοχής, δεν το είχαν μόνοι οι λίγοι που τολμούσαν κάθε χρόνο μια εξαντλητική πορεία αρκετών ωρών με τα πόδια, προς το εκκλησάκι.

Τα συναισθήματα που κατακλύζουν τον επισκέπτη είναι συγκλονιστικά. Περιμετρικά και γύρω απ΄το εξωκλήσι, αντικρίζει κανείς το Κτενιά, το Μαίναλο, την κορυφή του Ταΰγετου, τον Πάρνωνα, την Τρίπολη, μέρος του κάμπου της Τεγέας και ολόκληρο τον Αργολικό κόλπο. Θέλει δε θέλει, θαυμάζει, εκστασιάζεται και υμνεί, μέσα του, το μεγαλείο της φύσης του Θεού.

Χαιρόμαστε για τους ανθρώπους του Ε. Σ. του Παρθενίου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης την παραμονή της εορτής (προσφορά κρεάτων, ποτών κ.λ.π.) και γενικά για την όλη φροντίδα στο εξωκλήσι του Παρθενιώτη Αι Λιά.

1

2

2α

3

5

6

7

9

10

2 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Ο » Μπερτζοβήτικος Αι Λιάς » έτσι μου ακούγεται καλύτερα. Τα αυτιά μου προτιμούν να ακούνε τις εκφράσεις που άκουγα στα παιδικά μου χρόνια. Μπερτζοβά και Μάσκληνα …. έκουγα από τη γιαγιά μου.

  • Σωστή η παρατήρησή σου, αλλά ορισμένα άρθρα είναι δομημένα εξ αρχής κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να απευθύνονται και σε άλλες ιστοσελίδες, με σκοπό τη διαφήμιση και περισσότερη προβολή της ευρύτερης περιοχής μας (όπως το site: arxon.gr της Εκκλησίας της Ελλάδος/συνήθως πανελληνίου επισκεψιμότητας και άλλα). Αν γράφαμε τη λέξη «Μπερτσοβίτικος», ουδείς θα αντιλαμβάνονταν το θέμα μας.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.