Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ημερίδα για αντιμετώπιση προβλημάτων Δακοκτονίας

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα για την δακοκτονία, που διεξήχθη το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων, καθότι δεν είχε μέχρι στιγμή εφαρμοστεί ο προβλεπόμενος ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου, στην Τ .Κ. Αγίας Σοφίας και σε μερικές άλλες Κοινότητες.

Αυτό αποδείχθηκε από την ικανοποιητική συμμετοχή ελαιοπαραγωγών του χωριού μας (και άλλων),  από το ζωηρό ενδιαφέρον τους κατά τη συζήτηση που διεξήχθη και κυρίως από το σημαντικό αποτέλεσμα που ελήφθη για τους ελαιοπαραγωγούς, το οποίο ήδη εφαρμόζεται (εθελοντικός δολωματικός ψεκασμός)

Η κ. ΦΙΛΗ Παρασκευή, Διευθύντρια δακοκτονίας της Π. Ε. Αρκαδίας, που παρίστατο, εξήγησε στους ελαιοπαραγωγούς τα αίτια του παραπάνω προβλήματος, τους τρόπους αντιμετώπισης (είδη δακοκτονίας), επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις κυριότερες ασθένειες της ελιάς και στα ληφθέντα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης αυτών, κερδίζοντας το ενδιαφέρον, το σεβασμό, αλλά και τη συμπάθεια όλων των παρισταμένων.

Παρών στην ημερίδα ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Ε. Γ. Σ. Κυνουρίας, κ.   Περδικάρης Γεώργιος.

Άλλη μια επιτυχία, ένα σημαντικό ακόμη όφελος σημειώθηκε για τον τόπο μας, πρωτοστατούντος του εκπροσώπου της Κοινότητάς μας, κ. Χρήστου ΤΑΛΑΓΑΝΗ.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, τόσο στον ίδιο, όσο και στην κ. ΦΙΛΗ Παρασκευή, η οποία ενεργώντας ανιδιοτελώς και με γνώμονα την αγάπη για τη δουλειά της, για την ελιά και την ελαιοκαλλιέργεια, συνετέλεσε ώστε  να εξευρεθεί λύση για το παραπάνω πρόβλημα στον τόπο μας.

Ελιές

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.