Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Άνοιξη στην Αγία Σοφία

Μαγευτικές ημέρες ζει τούτη την περίοδο, το όμορφο χωριό μας

Ευτυχισμένοι (χωρίς να το ξέρουν) οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοί του, απολαμβάνουν, εν πρώτοις, τον λαμπερό ήλιο πάνω στα ηλιοκαμένα και ζαρωμένα απ΄ το χρόνο πρόσωπά τους.

Παντού κυριαρχεί, ένας οργασμός χρωμάτων και ευχάριστων συναισθημάτων.

Οι ανθισμένες μαμουκαλιές, οι μέλοι, οι αχλαδιές, τα σπάρτα και τόσα άλλα πολύχρωμα λουλούδια, σε συνδυασμό τις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, προκαλούν ευχαρίστηση στην πλάση του Θεού, πρωτίστως σε ζώα, αλλά και ανθρώπους.

Άνοιξη στην ΑγιαΣοφιά και το χωριό άρχισε να «ζουζουνεύει», αποκτώντας καινούργιους «φίλους και επισκέπτες» που κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη, όσο κι αν θέλει να το αποκρύψει, κινούμενος από καθαρή υποκρισία.

Πολύτιμη συντροφιά αποτελούν τα χελιδόνια που άρχισαν να σπαθίζουν με τις φτερούγες τους τον καταγάλανο ουρανό.

Ακόμα, τα μυρμήγκια και οι σαύρες που βγήκαν απ΄ τις φωλιές τους. Οι χελώνες και οι σκαντζόχοιροι που άρχισαν ν΄ αφήνουν εκείνο το χαρακτηριστικό βαθύ αποτύπωμα στα παχύ χορτάρι των χωραφιών και τα κοτσύφια που σφυρίζουν ίσαμε αργά το βράδυ στα ρέματα και τις λαγκαδιές.

Οι  αυλές των σπιτιών, τα σοκάκια, οι λαγκαδιές και τα απόμακρα χωράφια του χωριού, έχουν βάλλει από τώρα τα γιορτινά τους, για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες του χωριού. Ενοίκους και καλλιεργητές χωραφιών, που σφύζουν από ευχάριστα συναισθήματα.

Η φύση και οι άνθρωποι, που απολαμβάνουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, προσπαθούν να βάλλουν μια τάξη, ώστε να υποδεχθούν το όμορφο καλοκαιράκι, που εφέτος φαίνεται πως θα έλθει γρηγορότερα.

0

28

2

3

6

7

13

17

20

22

23

24

26

1

4

5

8

9

10

11

12

14

15

16

30

19

25

27

28

29

33

31

32

34

35

1 Σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.