Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Eoρτή του Αγίου Σάββα

Αρκετοί ήταν και φέτος οι προσκυνητές, που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Αγίου Σάββα, που τελέστηκε με τις Ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στο προσκυνητάρι του Αγίου, που βρίσκεται στο ομώνυμο Σπήλαιο του χωριού μας, το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να τελούνται αρκετές Ιερές Ακολουθίες καθόλο το έτος.

Οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που διαχέονταν από το Σπήλαιο σε ολόκληρη τη ρεματιά, μαζί με τη θέα των φθινοπωρινών χρωμάτων που έζωναν την περιοχή, δημιούργησαν μια έντονη κατανυκτική ατμόσφαιρα και συνετέλεσαν ώστε οι ευλαβείς προσκυνητές – φυσιολάτρες οι περισσότεροι – να βιώσουν ευχάριστα συναισθήματα. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο.

Ο Άγιος Σάββας, γεννήθηκε το έτος 439 στο χωριό Μουταλάσκη της Καππαδοκίας από γονείς Χριστιανούς, τον Ιωάννη και τη Σοφία και απεβίωσε το έτος 532. Ασκήτευσε σε αρκετές μονές της ευρύτερης περιοχής των Ιεροσολύμων και αλλού και σήμερα το σκήνωμά του, βρίσκεται άφθαρτο στην ομώνυμη Ιερά Μονή, που ίδρυσε ο ίδιος στα Ιεροσόλυμα.

Ο  Άγιος Σάββας, ένας απ΄ τους προστάτες Αγίους του χωριού μας, ας πρεσβεύει υπέρ υγείας και μακροημέρευσης,  όλων μας.

3

2

1

18

5

6

7

9

A

10

11

13

15

16

4

B

8

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.