Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Ξεκινάει η Κτηματογράφηση ακινήτων

Μετά από σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «Ελληνικό Κτηματολόγιο», γνωστοποιείται ότι, ξεκινάει από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, η προθεσμία δηλώσεων ιδιοκτησίας σε ακόμη επτά (7) Π.Ε. της Χώρας, μεταξύ των οποίων υπάγεται και η Αγία Σοφία, όπως και άλλα χωριά της Αρκαδίας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων, είναι μέχρι την 18 Μαρτίου 2019 για τους κατοίκους της ημεδαπής και μέχρι την 18 Ιουνίου 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής.

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εάν δεν τα δηλώσουν κατά την παραπάνω διάρκεια της Κτηματογράφησης, τότε αυτά θα καταγραφούν ως αγνώστου ιδιοκτήτη και εφόσον δεν προκύψουν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες που θα ανακοινωθούν, αυτά θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το τέλος για τη δήλωση κάθε ακινήτου είναι 35,00 €, η οποία (δήλωση), θα πρέπει να συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα εκάστου ακινήτου.

To συνολικό χρηματικό τέλος για δήλωση ακινήτων στο χωριό μας, επειδή αυτό εντάσσεται στις αγροτικές περιοχές, είναι 105,00 €. Ενώ όσοι δεν έχουν τοπογραφικό, μπορούν να συντάξουν τέτοιο, από την εφαρμογή θέασης ορθοφωτογραφιών στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης στην περιοχή μας, βρίσκεται στην οδό Λ. ΟΗΕ 21 – 23 στην Τρίπολη, τηλ 2710 232009

Περισσότερα όμως μπορείτε να πληροφορηθείτε και εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου, ή στο παραπάνω Γραφείο Κτηματογράφησης.

Α

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.