Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Δημοτικές Εκλογές

«… της δε ζημίας μεγίστη το υπό πονηρότερον άρχεσθαι, εάν μη αυτός εθέλη άρχειν» [Πλάτων – Πολιτεία 347]. Το οποίο ερμηνευμένο: Μια από τις τιμωρίες, όταν δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την Πολιτική, είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

Αυτό ειπώθηκε και διδάχθηκε από τον Πλάτωνα (427 π.χ. – 347 π.χ.), έναν από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους και συγγραφείς όλων των εποχών, ο οποίος, κατ΄ αυτόν και άλλους τρόπους, προέτρεπε τους Αρχαίους Έλληνες να ασχολούνται με την Πολιτική και γενικώς με τα κοινά του τόπου τους, με σκοπό το δημόσιο συμφέρον. Η αδιαφορία και απραξία είναι ότι χειρότερο και καταλήγει στην καθυστέρηση και την παρακμή.

Με την παραπάνω ρήση, χαιρετίζουμε την υποψηφιότητα τριών ΑγιαΣοφιτών, μονίμων κατοίκων του χωριού μας, που έθεσαν για την Προεδρία της Κοινότητας, ενόψει των προσεχών Δημοτικών Εκλογών, της 26 Μαΐου 2019. Και αυτοί είναι οι:

α) Λαμπίρης Γεώργιος του Κων/νου

α) Σιαβελής Γεώργιος του Ανδρέα και

γ) Ταλαγάνης Χρήστος του Δημητρίου (σημερινός εκπρόσωπος της Κοινότητας).

Χαιρόμαστε με την παραπάνω απόφασή τους και αναλογιζόμενοι το δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν (όποιος εκλεγεί) θα πρέπει, εμείς με τη σειρά μας, να γίνουμε αρωγοί και συμπαραστάτες τους και όχι κατήγοροι.

Ας μην ξεχνούμε ότι το έργο τους, δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την βούλησή τους και τη δραστηριότητά τους, όσο κυρίως από τη βούληση της Πολιτείας, η οποία εκδηλώνεται και εφαρμόζεται, μέσα από Νόμους και Διατάγματα.

Θυμίζουμε χαρακτηριστικά ότι, μετά από έρευνα που διενεργήσαμε στο Αρχείο της πρώην Κοινότητάς μας, το έτος 1994 (τυχαία η επιλογή) η Κοινότητα της Αγίας Σοφίας είχε ετήσια έσοδα από Κρατικούς και άλλους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, ΥΠΕΧΩΔΕ, Δ/νση Γεωργίας, Ε.Ο.Τ. κ.α.), πάνω από 17.000.000 δρχ.,  τα οποία αναμόρφωσαν το χωριό ολόκληρο.

Σήμερα δυστυχώς, το ετήσιο ποσό που δικαιούται η πρώην Κοινότητά μας, κατ΄ εφαρμογή των Νόμων «Καποδίστρια», «Καλλικράτη» και τώρα «Κλεισθένη», είναι κατά πολύ μικρότερο, ευτελές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, συγκριτικά με το παραπάνω ποσό, ενώ οι ανάγκες του μεγαλύτερες.

Ευχόμεθα καλή επιτυχία και επειδή η θέση του Προέδρου της Κοινότητας ανήκει μόνο σε έναν, τότε ευχόμεθα να κερδίσει ο καλύτερος.

10

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.