Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Οι ΑγιαΣοφίτες τίμησαν τον παπαΚώστα.

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πλαισιωμένο με δάκρυα, λυγμούς και κρυφά αναφιλητά, οι ΑγιαΣοφίτες τίμησαν σήμερα (8-3-2020) Κυριακή της Ορθοδοξίας, τον εφημέριο του χωριού τους, Ιερέα Κων/νο Φ. Λαμπίρη, για την επί σαράντα (40) συναπτά έτη παρουσία του εις το Ιερό Θυσιαστήριο και την μείζονα πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Κοινότητα της Αγίας Σοφίας Κυνουρίας.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε έντονα, όταν το λόγο πήρε εκ μέρους της οικογενείας του, η κόρη του, Θεοτίμη Λαμπίρη…..!

Κι ο πατέρας στην ευχαριστήριο ομιλία του, υποσχέθηκε ότι: » έως την τελευταία μου πνοή θα είμαι  εδώ, σε αυτό το σκαλοπάτι (εννοώντας την ωραία Πύλη)».

Στο τέλος των φωτό, παρατίθεται video με την κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριούκ.α.

1

2

3

4

Εις έτη πολλά παπαΚώστα και πάντα Άξιος.

5 Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας
  • Η σημερινή σεμνή τελετή για τον πάντα Άξιο λειτουργό του Υψίστου παπαΚώστα Λαμπίρη θεωρούμε ότι αποτέλεσε γι” αυτόν την οφειλομένη τιμητική διάκριση εκ μέρους του ποιμνίου του, την δικαίωση της αξιοπρεπούς, ευλαβούς και Θεοφιλεστάτης τεσσαρακονταετούς παρουσίας του ενώπιον του Αγίου Θυσιαστηρίου και της αενάου και πολυσχιδούς προσφοράς του στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του χωριού του. Δεόμεθα ταπεινά ο Ύψιστος να του χαρίζει υγεία και μακρότητα ημερών, επ” αγαθώ των κατοίκων της ενορίας του αλλά και ολόκληρης της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

  • Τις καλύτερες ευχές μου για Υγεία, Δύναμη και Μακροζωία σε έναν από τους «πολύτιμους» ανθρώπους του Χωριού μας.

  • Θεοτίμη συγχαρητήρια για το συναίσθημα.
    Συγχαρητήρια για το θησαυρό που έχεις μέσα σου, γι΄ αυτό που αισθάνεσαι για τον πατέρα σου, για το δώρο που του έκανες την Κυριακή και το έβγαλες από μέσα σου. Ήταν μια κατάθεση ψυχής.
    Να ξέρεις, ότι έχεις κι έναν άλλο λόγο να είσαι περήφανη στη ζωή σου.

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.