Χιονισμένη Πρωτοχρονιά

Εκείνο που, τέτοιες μέρες,  έλειπε από τον τόπο μας για να τονωθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, ήταν το χιόνι.

Το πολύτιμο αυτό δώρο, ήλθε απλόχερα από τη φύση, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, όπου το βράδυ έφτασε μέχρι τα 30 εκατοστά μέσα στο χωριό. Έμοιαζε η Αγια Σοφιά σαν τους (προ πολλών ετών) περασμένους ονειρικούς χειμώνες, όπου το φαινόμενο ήταν πιο συχνό, σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Έτσι έγινε και τώρα. Όλα κάτασπρα, με μια ησυχία να απλώνεται απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλο το χωριό. Έλειπαν μόνο εκείνα τα γεροντάκια, που τέτοιες μέρες, εκδηλώνοντας την αυθόρμητη φυσιολατρική τους διάθεση, έπαιρναν το τσαγκράκι τους και ξεκινούσαν, οι πιο θαρραλέοι, για τις κοντινές βουνοπλαγιές αναζητώντας τον κοπό του λαγού και οι υπόλοιποι για τη ρεματιά, αναζητώντας τσιχλοκοτσύφια, που έβρισκαν καταφύγιο στους χιονισμένους κισσούς και κάτω απ΄τα σφενδάμια που ήταν πασπαλισμένα από το χιόνι.

Καλή Πρωτοχρονιά…..! Ευελπιστούμε και σε καλή Άνοιξη, αφού η ευλογημένη γη, θα βυζάξει για τα καλά  το πολύτιμο αυτό δώρο του Θεού, ανταποδίδοντας αργότερα, με νερά και ανθοφορία.

2 Εκκλησία3 Εκκλησία β4 Εκκλησία γ5 Προς ρεματιά6 Σιαβελιάνικα7 Σχολείο8 Τάσσου9 παπαΓιώργη10 Πλατεία11 Αγιοι Ανάργυροι12 Δένδρο μας13 Δένδρο 2

Λαμπιόνια

 

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Περιβάλλον. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

3 σχόλια στο άρθρο “Χιονισμένη Πρωτοχρονιά

  1. Καλή χρονιά γεμάτη ΥΓΕΙΑ, χαρά, τύχη, υπέροχες στιγμές με πολύ γέλιο και πολύ πολύ αγάπη στις καρδιές μας.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *