Χιόνι, ένα θεόσταλτο δώρο !

Εκείνα τα χιόνια των αλησμόνητων παιδικών τους χρόνων, θυμήθηκαν σήμερα το πρωί οι ΑγιαΣοφίτες, όταν αντίκρισαν χιόνι, ύψους περίπου 25 εκατοστών, να έχει καλύψει τα πάντα.

Το πάλευκο απαλό σκουφάκι που φορούσαν τα μικροπράγματα της αυλής, τα πασπαλισμένα δένδρα που έγερναν από το βάρος, το λευκό στρώμα πάνω στα κόκκινα κεραμίδια και οι παγωμένοι ρεύτες, ήταν τα πρώτα ευχάριστα σημάδια που αντίκρισαν οι κάτοικοι του μικρού χωριού, νιώθοντας συναισθήματα: θαλπωρής, ευχαρίστησης, ηρεμίας και γιορτινής διάθεσης.

Ήδη το χώμα και οι ρίζες των δένδρων, έχουν αρχίσει να «βυζαίνουν» σιγά σιγά το θεόσταλτο αυτό δώρο, που είναι ότι πρέπει για τη γεωργική παραγωγή.

Σε λίγες μέρες ένας ακόμη ποθητός ήχος θα συντροφεύει τους κατοίκους του χωριού μας. Είναι το ποτάμι που θα φουσκώσει και οι πηγές στη Μάνα, στο Πηγαδάκι, στο Βούλιασμα, στο Καστανόρεμα, στα Μοναχά και στο Κανελάκι, που θα «σπάσουν» από το νερό, βουίζοντας και γεμίζοντας με νερό τις παρακείμενες λαγκαδιές, κάνοντας τα μικροπούλια να τσιτσιρίζουν κι αυτά ευχάριστα, την ώρα που κουρνιάζουν.

Η Άνοιξη που θα έλθει, προβλέπεται θεαματική….!

%ce%b1

%ce%b2

%ce%b3

%ce%b4

%ce%b5

%cf%83%cf%84

1

2

3

15

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Περιβάλλον. Βάλτε στα αγαπημένα σας αυτόν τον σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*
Ιστοσελίδα

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *