Αγία Σοφία Blog

Νέα από την Αγία Σοφία Κυνουρίας

Απόκριες στην Αγία Σοφία

Εικόνες σπάνιες, ζηλευτές και περιζήτητες για την εποχή, βίωσαν την Κυριακή το βράδυ, οι ΑγιαΣοφίτες, στον προαύλιο χώρο του Δημ. Σχολείου, όπου γιόρτασαν τις Απόκριες, με μουσική, φαγοπότι και κυρίως με σπάνιο παραδοσιακό θέαμα.

Eικόνες μοναδικές. Οι φλόγες του «Καλολόγου», να φωτίζουν τα χαρούμενα πρόσωπα των επισκεπτών, κυρίως των παιδιών, που τριγυρίζοντας γύρω από τη φωτιά, τροφοδοτούσαν αυτή συνεχώς με πουρνάρια, κάνοντας τις φλόγες να τριζοβολούν και να πετάγονται αρκετά μέτρα ψηλά. Η μουσική και ο χορός, σε συνδυασμό με την όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γέμισε τις ψυχές των ΑγιαΣοφιτών με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου τους.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί όλους τους επισκέπτες, ιδιαιτέρως δε, τον Σούλη ΠΟΡΤΙΑ (Κρεοπώλη) από το Στάδιο για την προσφορά των κρεάτων, αλλά και τον Περικλή Παν. ΣΙΑΒΕΛΗ και Νίκο Σκουντριάνο, συνιδιοκτήτες του εστιατορίου QUNTRY INN στην Τρίπολη για την προσφορά και την ετοιμασία των φαγητών. Καθώς επίσης και τον Γιάννη ΚΟΤΣΙΡΙΛΟ, για την πολύ σημαντική βοήθεια που προσέφερε κατά την εκδήλωση, όπως και τον Ιωάννη Καραμαντζάνη για την προσφορά των λαχανικών.

Κι όλοι εμείς, ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δ. Σ. του Συλλόγου μας, που αναπολώντας το όμορφο παρελθόν του τόπου μας, την παράδοση, προσπαθούν μέσα από την παραπάνω  και  άλλες εκδηλώσεις, να κρατήσουν το χωριό μας ζωντανό και να μεταδώσουν την αγάπη τους γι αυτό, στους νεώτερους.

Επίσης ευχαριστούμε τους ακόλουθους, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στη λαχειοφόρο αγορά  του Συλλόγου μας: Αφοι Λαμπίρη εμπόριο σιδήρου Τρίπολη, ΔΕΛΗΣ Κρέατα 5ο χλμ. Τρίπολης – Σπάρτης, Πέτρος Καλογερόπουλος  Οινοποιείο Ζευγολατιό, Ιωάννης Αντωνόπουλος Πρατήριο SHELL Στάδιο, PLEGMA κατάστημα εμπορίας σιδηρικών εργαλείων κ.α., ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ Φαρμακείο, Αχαϊκή κατάστημα ενδυμάτων, Ζούζουλας κατάστημα ενδυμάτων, Καρμπόν Βιβλιοπωλείο, ELEKTRONET Σκανδάλης, BUGATI κατάστημα ενδυμάτων, SALON DORE κατάστημα υποδημάτων, Κωνσταντίνου Αθανασία  Βιβλιοπωλείο – χαρτικά, Κανακάρη Βιβλιοπωλείο, XRSICE κατάστημα αθλητικών ειδών, Γ. Γεωργαντέα κατάστημα ενδυμάτων, Ε. Λουκά κατάστημα ενδυμάτων, ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ Γ. Άστρος κατάστημα Γεωργικών προϊόντων, ΚΟΣΥΒΑΣ Άστρος Γεωργικά είδη, HONDOS CENTER Τρίπολη, MOTO MANTAS Τρίπολη, ΣΤΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Ο. κατάστημα εργαλείων, ΚΟΛΟΚΟΥΣΗΣ Κ. κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, Δήμητρα Χασάπη Άργος.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

12

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

4

25

26

27

15

16

17

18

20

21

22

23

24

19

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags και τα attributes σε HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Εισάγετε το αποτέλεσμα της πράξης παρακάτω, αποδείτε ότι δεν είστε ρομπότ *

© 2024 Αγία Σοφία Blog. All Rights Reserved.